Slucis vēstules sūtījis arī Vairai Vīķei-Freibergai

ASV dzīvojošais ārsts Aivars Slucis rakstīja vēstules arī bijušajai Latvijas prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, intervijā žurnālam "Otkritij Gorod" stāsta Vīķe-Freiberga.

Kā intervijā norāda Vīķe-Freiberga, Slucis, kurš pirms gada sarakstē ar tagadējo ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski ("Vienotība") atzinies, ka nevarētu vienādi ārstēt latviešus un krievus, viņai ir rakstījis vēstules, kad Vīķe-Freiberga vēl bija prezidente.

"Viņš ir diezgan pārticis cilvēks un uzskata, ka, ja reiz viņš kļuvis bagāts, tad viņš zina visu par visu. Viņš ir ļoti kategorisks savos uzskatos un nereti publicēja savus rakstus," intervijā Sluci komentē bijusī prezidente.

Vīķe-Freiberga par Rietumu latviešiem min, ka "tajā vidē, tāpat kā jebkurā citā, ir konservatīvie, ir liberāļi un tādi, kuri atrodas pa vidu. Daļa no viņiem patiesi ir ļoti konservatīva. Tie cilvēki, kuri devās trimdā, protestējot pret komunistisko okupāciju un komunistisko iekārtu, tiešām dziļi pārdzīvo to, kas notika Latvijā, ka tika iznīcināts viss, kas viņiem bija dārgs."

Uz žurnāla "Otkritij Gorod" lūgumu novērtēt Sluča izteikumus, bijusī prezidente teica, ka tie ir "krasā pretrunā ar ārsta ētiku un ir pilnīgi neadekvāti".

Kā ziņots, aptuveni pirms mēneša portālā "Pietiek.lv" tika publiskota gadu veca apvienības "Vienotība" iekšējā e-pastu sarakste, kurā Slucis, partijas "Pilsoniskā savienība" biedrs, izteicies, ka nevarētu vienādi ārstēt latviešus un krievus, kam, iespējams, piekritis Kristovskis. Kristovskis noliedza, ka būtu piekritis konkrētajai Sluča e-pasta daļai par pacientu ārstēšanu, norādot, ka viņa apstiprinošā atbilde bijusi veltīta citam Sluča vēstules fragmentam un tādējādi tikusi "izrauta" no konteksta.

Latvijā

Apritot Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības darba pirmajam gadam, labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) par nozīmīgākajiem ministrijas sasniegumiem uzskata sociālo grupu pabalstu apmēru pieaugumu, pensiju indeksācijas modeļa izstrādi, kā arī neapliekamā minimuma celšanu un minimālās mēnešalgas paaugstināšanu no 620 līdz 700 eiro.

Svarīgākais