Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

"Viņa dvēsele devusies tālā ceļā"; Suntažos skumst par mūžībā aizgājušo ilggadējo skolas direktoru

© Pixabay.com

Pa sniegotu Mūžības ceļu 6. decembrī no mums aizgājis kolēģis, ilggadējais Suntažu vidusskolas direktors Anatolijs Caune," ierakstā "Facebook" pauž Suntažu vidusskolas kolektīvs.

Anatolijam Caunem aizejot mūžībā, dziļās skumjās un pateicībā Suntažu vidusskolas kolektīvs piemin visu, ko viņš paveicis Suntažu vidusskolas labā.
Par nesavtīgo darbu A. Caune apbalvots ar rajona un republikas Goda rakstiem un krūšu nozīmi “Teicamnieks tautas izglītības darbā”. Nozīmīgākais apbalvojums par nopelniem Latvijas labā ir 2003. gada 20. novembrī pasniegtā Triju Zvaigžņu ordeņa Sudraba Goda zīme.
Direktors atrada laiku un aktīvi kopā ar savu dzīvesbiedri Līgu piedalījās pagasta kultūras un sabiedriskajās aktivitātēs - dejoja vidējās paaudzes deju kolektīvā, Anatolijs daudzus gadus dziedāja korī, piedalījās Dziesmu svētkos, Līga darbojās biedrībā “Suntalniece”. Anatolijs bija ciema un rajona deputāts, vadīja izglītības un kultūras komisiju darbu, kā arī rajona direktoru metodiskās apvienības darbu.
Pēc aiziešanas pensijā Anatoliju Cauni gan negaidīja nekāda lielā atpūta - viņš nopietni iesaistījās mājas darbos, jo kopš 1991. gada ģimene saimnieko savās mājās - “Mežmalās”.
Viņa dvēsele devusies tālā ceļā, un debesīs spoži iemirdzējusies vēl viena zvaigzne, kura staro un nedziest, un nepazūd Visumā, bet dara gaišākas ne tikai nakts debesis, bet arī tuvo un mīļo cilvēku ceļu, mierinot un apsolot: “Tu naktī raudzīsies zvaigznēs, bet es taču dzīvošu vienā no tām…” (Antuānsde Sent Ekziperī), atvadu vārdus Anatolijam Caunem velta Suntažu vidusskolas kolektīvs.