Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Ar 2,6 miljonus eiro lielu ES finansējumu tiks uzlabota tiesu ekspertīžu sistēmas kapacitāte

© Pixabay

Pēc Iekšlietu ministrijas iniciatīvas ar 2,6 miljonus eiro lielu ES finansējumu tiks uzlabota tiesu ekspertīžu sistēmas kapacitāte.

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus noteikumos par "Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas "Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana" īstenošanu". Grozījumi paredz noteikumus papildināt ar jaunu projektu "Tiesu ekspertīžu sistēmas un notikumu vietas apskates kapacitātes stiprināšana".

Projekts paaugstinās notikumu vietu apskates speciālistu mobilitāti un nodrošinās speciāli aprīkotus transportlīdzekļus notikumu vietu apskates speciālistiem.

Tāpat tiks nodrošināta tiesu ekspertīzes un izpētes nepārtrauktība ārkārtas situācijās un atjaunots tehnoloģiskais nodrošinājums tiesu medicīniskās ekspertīzes veikšanai. Par projekta līdzekļiem tiesu eksperti un notikumu vietas apskates speciālisti tika apmācīti par inovatīviem kriminālistikas tehnikas risinājumiem.

Finansējums projektam piešķirts pēc programmas apsaimniekotāja - Iekšlietu ministrijas un projekta īstenotāja - Tieslietu ministrijas iniciatīvas. Tieslietu ministrija projektu īstenos kopā ar sadarbības partneriem - Norvēģijas Nacionālo Kriminālās izmeklēšanas pārvaldi, Valsts policiju, Nodrošinājuma valsts aģentūru, Valsts tiesu ekspertīžu biroju un Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centru.

Projektam paredzēti 2 680 000 eiro, no kuriem 2 278 000 eiro piešķirti no Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un 402 000 eiro ir valsts budžeta līdzfinansējums.

Papildus aktivitāšu īstenošanai sadarbībā ar Norvēģijas Nacionālās Kriminālās izmeklēšanas pārvaldi projektam piešķirts vēl 171 000 eiro no Norvēģijas finanšu instrumenta divpusējās sadarbības fonda.