Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Izmaiņas ārkārtas situācijas noteikumos: valdība atļauj pasākumus rīkot līdz pulksten 23

© Ģirts Ozoliņš/F64

Valdība nolēma pagarināt darba laiku saimniecisko pakalpojumu sniegšanai un pasākumu norisei līdz pulksten 23:00, palielināt cilvēku skaitu sabiedriskās ēdināšanas vietās līdz 10, lai dotu iespēju lielām mājsaimniecībām (4 pieaugušie un 6 bērni) izvietoties pie viena galdiņa.

Valdība pieļauj, ka gada nogalē un 2022. gada sākumā iespējams atkal straujš Covid-19 gadījumu pieaugums. Tādēļ valdības ieskatā ir ļoti svarīgi ir pakāpeniski mazināt epidemioloģiskās drošības pasākumus, sākotnēji mazinot tos nosacījumus, kam ir mazāka ietekme uz infekcijas izplatību.

Tāpēc tiek atcelts nosacījums epidemioloģiski drošā vidē nodalīt plūsmas ģimenēm ar bērniem, kam nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Nosacījums paredz, ka pakalpojumos un pasākumos, kas saistīti ar atrašanos sēdvietās, nav jānodala plūsmas ar vecākiem un bērniem bez vakcinācijas un pārslimošanas sertifikāta no pārējiem apmeklētājiem epidemioloģiski drošā vidē, bet sporta klubos, atrakcijās un tamlīdzīgās vietās, kas sasitītas ar fiziskajām aktivitātēm vai kur netiek lietotas sejas maskas, joprojām tiek saglabāts nosacījums nodalīt vecākus ar bērniem bez vakcinācijas un pārslimošanas sertifikāta no pārējiem apmeklētājiem epidemioloģiski drošā vidē.
Tiek pagarināts darba laiku saimniecisko pakalpojumu sniegšanai un pasākumu norisei līdz 23:00, palielināts cilvēku skaitu sabiedriskās ēdināšanas vietās līdz 10, lai dotu iespēju lielām mājsaimniecībām (4 pieaugušie un 6 bērni) izvietoties pie viena galdiņa, tāpat arī tiek mainīti nosacījumi, ka pasākumos sēdvietās viena mājsaimniecība var atrasties blakus sēdvietās bez distances.
Tiek precizēts,ka "izvietošana pamīšus" nozīmē to, ka nevienam, no kopā sēdošajiem, neviens nesēž priekšā un aizmugurē, kā ari ne priekšējā rindā, ne aizmugurējā rindā. Tādejādi, ja kopā sēž 10 cilvēki, tad ir jāatstāj brīvas 10 vietas šai grupai priekšējā un aizmugurējā rindā.