Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Valdība plāno - atsevišķi pakalpojumu sniedzēji varētu strādāt līdz plkst.23

© Lauris Vīksne / F64

Atsevišķi pakalpojumu sniedzēji varēs strādāt līdz pulksten 23.00. To paredz koalīcijas vienošanās par epidemioloģisko noteikumu grozījumiem. Konkrēti lēmumi ierobežojumu izmaiņās varētu tikt pieņemt valdības sēdē otrdien.

Koalīcijai pirmdien Ekonomikas ministrija (EM) piedāvāja vairākus grozījumus noteikumos, kas ļautu, tuvojoties svētkiem, cilvēkiem saņemt vairāk pakalpojumu.

Politiska vienošanās panākta, ka atsevišķi pakalpojumu sniedzēji varēs strādāt līdz plkst.23. Patlaban tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietas strādā no plkst. 6 līdz plkst. 21.

“Ilgāks darba laiks, lai izklaidētu cilvēkus. (..) Šajos apstākļos, decembrī, kad cilvēki vairāk varētu gribēt doties uz veikaliem, ir svarīgi, ka tie varētu viņus izklaidēt un ļaut [veikaliem] strādāt arī brīvdienās,” sacīja ekonomikas ministrs.

Tomēr viņš atzīmēja, ka priekšlikums atļaut tirdzniecības centros brīvdienās un svētku dienās strādāt ne tikai pirmās nepieciešamības preču veikaliem pagaidām nav guvis atbalstu.

Tāpat izmaiņas iecerētas arī ēdināšanas uzņēmumos pie viena galda atļauto personu skaitā. EM piedāvājums paredz, ka turpmāk pie galdiņiem atrasties varēs līdz četriem pieaugušajiem un sešiem bērniem.

Vienlaikus atbalstu guvis EM priekšlikums dažādos kultūras, izklaides un citos pasākumos “zaļajā režīmā” ģimenēm un vienai mājsaimniecībai ļaut sēdēt blakus, kas līdz šim nebija atļauts.

Vitenbergs norādīja, ka paralēli koalīcijas sadarbības sanāksmei atbalsts šiem priekšlikumiem gūts arī ekspertu līmenī Operatīvajā vadības grupā.

Ekonomikas ministrs sacīja, ka valdība par šīm izmaiņām epidemioloģiskās drošības noteikumos konkrētāk lems otrdienas sēdē.

Kā liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotā informācija, noteikumu grozījumi papildu laidienā publicēti jau otrdien, kas nozīmē, ka grozījumi stāsies spēkā trešdien, 8.decembrī.