Aicinās iesaistīties brīvprātīgā darba aktivitātēs

Lai pievērstu Latvijas iedzīvotāju uzmanību brīvprātīgā darba nozīmei un informētu par brīvprātīgā darba iespējām Latvijā, kā arī plānotajiem pasākumiem Eiropas Brīvprātīgā darba gadā, šī gada 6.decembrī plkst.13.30 Eiropas Savienības (ES) mājā 1.stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, notiks pasākums "Esi brīvprātīgais!".

Kā aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā, pasākumu "Esi brīvprātīgais!" par godu starptautiskai brīvprātīgā darba dienai organizē IZM sadarbībā ar Eiropas Parlamenta informācijas biroju Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Pasākumu vadīs jaunatnes organizācijas "AFS Latvija" jaunieši, kas arī savā ikdienā ir saistīti ar brīvprātīgo darbu un veicina brīvprātīgo tīkla attīstību Latvijā, izmantojot AFS jauniešu apmaiņas programmas iespējas.

Ik gadu visā pasaulē 5.decembrī atzīmē Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Starptautiskā brīvprātīgā darba dienu un tās mērķis ir pateikties brīvprātīgajiem par viņu darbu un popularizēt brīvprātīgo darbu sabiedrībā.

Jau tagad daudzi Latvijas iedzīvotāji veic brīvprātīgo darbu, bez samaksas sniedzot savu palīdzību tiem, kuriem dzīvē klājies grūtāk vai arī palīdz ikdienas darbos, piemēram, savai pašvaldībai. Lai arī Latvijā brīvprātīgā darba kustība vēl nav pietiekoši attīstījusies, to ir iespēja mainīt, sekmējot sabiedrības izpratni un veidojot pozitīvu attieksmi pret brīvprātīgo darbu.

Visā Eiropas Savienībā 2011.gads ir pasludināts par Brīvprātīgā darba gadu. "Esi brīvprātīgais! Uzdrošinies izmainīt." - šādi skan Eiropas Brīvprātīgā darba gada sauklis. Rīkojot Eiropas Brīvprātīgā darba gadu, iecerēts sekmēt izpratni par brīvprātīgā darba vērtību un nozīmi, veidot labvēlīgu vidi brīvprātīgajam darbam un veicināt sabiedrības aktīvu pilsoniskumu.

Svarīgākais