Gulbis: Baltkom un IZZI apvienošanās samazinās konkurenci

Apvienojot Baltkom un IZZI tiks panākts pilnīgi pretējs efekts – konkurence samazināsies, jo vienam no šī veidojuma ir ekonomiska rakstura problēmas un otram kvalitātes problēmas, piedevām ir arī milzīgs monopols televīzijas tirgū, uzskata Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Turklāt mēs joprojām nezinām, kas ir patiesie šo uzņēmumu īpašnieki. Uzskatu, ka būs vesela kaudze ar problēmām gan tiesībsargājošajām institūcijām, gan monopoldarbību uzraugošajām institūcijām. Būs daudz darba, lai šo monstru kontrolētu, intervijā LNT raidījumam 900 sekundes atzina Gulbis.

Jautājums, viņaprāt, ir arī par to, kas būs šo skatītāju ekrānos – ko viņi redzēs un kā tas ietekmēs saturu. Ir jau kļuvis zināms par problēmām vienoties par labiem nosacījumiem šīm raidorganizācijām.

Konkurences padome ir uzlikusi virkni ierobežojumu, lai mazinātu šo konkurences efektu – skatītājiem, piemēram, būs iespēja lauzt līgumus, nemaksājot soda naudas, lai varētu mainīt operatorus, uzsvēris Gulbis.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais