Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Pavļuts: Nākošnedēļ varētu pietrūkt Covid-19 paštestu

© Ekrānuzņēmums

Veselības ministrs Daniels Pavļuts, viesojoties LTV raidījumā "Šodienas jautājums" atzina, ka nākošnedēļ, kad paštestus varētu sākt plašāk izmantot darba vietās, tie varētu pietrūkt.

Pēc tam, kad uzņēmums “Ekspress laboratorija” atzina, ka nespēs piecu dienu laikā piegādāt četrus miljonus Covid-19 antigēna testu, Aizsardzības ministrija šo piegādi uzticējusi nākamajam pretendentam - SIA “Brief”.

Uzņēmuma “Brief” īpašniece Ildze Voita intervijā Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka saņemts oficiāls uzaicinājums no Valsts aizsardzības, loģistikas un iepirkuma centra slēgt līgumu par antigēna testu piegādi. Uzņēmumam valsts izteiktie nosacījumi esot pieņemami, un tas gatavs parakstīt līgumu jau rīt vai parīt un pēc tam piecu dienu laikā piegādāt četrus miljonus testu.

“Mēs esam šobrīd gatavi. Mēs jau esam rezervējuši avio transportu, visi testi uz šo mirkli ir saražoti.

Ir radīti visi priekšnoteikumi, lai mēs līgumu izpildītu laikā un testi jau nākamās nedēļas beigās būtu Latvijā,” sacīja Voita.

Līguma summa ir 4,1 miljons eiro bez PVN.

SIA “Brief” vārds saistīts ar neveiksmīgu dzeloņstiepļu iepirkumu austrumu robežas vajadzībām. Uzņēmums gan notikušajā vaino Nodrošinājuma valsts aģentūras rīcību, par ko jau vērsies Valsts kontrolē un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka valdība iepriekš bija iecerējusi, ka no 6. decembra visiem klātienē strādājošajiem būs jāveic Covid-19 paštests vismaz divas reizes nedēļā, bet pēc tam valdība attiecās no šīs ieceres.