Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pavļuts skaidro, vai Latvijā gaidāma obligātā vakcinācija

© Ekrānuzņēmums

Veselības ministrs Daniels Pavļuts LTV raidījumā "Šodienas jautājums" skaidroja, vai Latvijā varētu tikt ieviesta obligātā vakcinācija.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts trešdienas vakarā viesojās LTV raidījumā "Šodienas jautājums".

Raidījuma vadītāja Anete Bērtule ministram uzdeva jautājumu: "Vai arī Latvijā gaidāma obligātā vakcinācija?"

"Situācija strauji mainās Latvijā un visā Eiropā. Nezināmais faktors šobrīd ir omikrons un tā bīstamība. Šī vīrusa paveida papildus radītais apdraudējums var būtiski izmainīt situācijas uztveri. Līdz šim valdībā diskusijā esam apsprieduši vakcinācijas pienākumu vecāka gada gājuma cilvēkiem, bet šī doma tika noraidīta juridisku apsvērumu dēļ, " atbildi iesāka ministrs.

"Ja ir runa par visas sabiedrības obligātu vakcināciju, epidemioloģiskās drošības griezumā, tas, kas mums jāizdara, ir kopīgi ar Tieslietu ministriju jāizanalizē Austrijas lēmums, Vācijas potenciālais lēmums un juridiskais pamatojums. Nevaru izslēgt varbūtību, ka Latvija tādu ceļu varētu iet, " atbildi noslēdza veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Jau iepriekš portāls nra.lv ziņoja, ka Austrijā no 1.februāra vakcinēšanās pret Covid-19 būs obligāta tā pavēstījis Austrijas kanclers Aleksandrs Šallenbergs.