Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Izlietotajam dzērienu depozīta iepakojumam nebūs tādas prasības kā atkritumu apsaimniekošanai

© Rūta Kalmuka / F64

Izlietotā dzērienu depozīta iepakojuma pārvadājumam no tā pieņemšanas vietas līdz depozīta iepakojuma uzskaites centram nebūs nepieciešama atkritumu pārvadāšanas atļauja, - to paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātie grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kurus šodien atbalstīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

Saskaņā ar pašlaik spēkā esošo regulējumu, atkritumu pārvadāšanai ir nepieciešama atkritumu pārvadāšanas atļauja, kuras saņemšanai ir nepieciešams finanšu nodrošinājums.

Minētā regulējuma mērķis ir nodrošināt, ka atkritumi tiek apsaimniekoti atbilstoši atkritumu pārvadāšanas atļaujas noteikumiem un tiek nogādāti pārvadājuma galamērķī.

Ņemot vērā, ka depozīta iepakojumam ir plānota detalizēta uzskaite visā tā aprites ciklā un tas ir viegli izsekojams, VARAM ieskatā nebūtu lietderīgi izlietotajam dzērienu depozīta iepakojumam piemērot prasības, kas attiecināmas uz atkritumu apsaimniekošanu.

Līdz ar grozījumiem tiks nodrošināta efektīva depozīta sistēmas darbība un netiks radīta liekas transporta plūsmas, vienojoties ar preču piegādātājiem, kuri pēc preču izkraušanas, atpakaļceļā varētu nogādāt dzērienu depozīta iepakojumu.