Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Atklāj skopas detaļas par avāriju, kurā cieta Ulmanis

© Vladislavs Proškins/F64

Latviju pāršalkusi ziņa par smago avāriju, kurā cieta eksprezidents Guntis Ulmanis. Kā vēsta izdevums "Kas Jauns", G. Ulmanis tagad dienas vada ratiņkrēslā. Nekas vairāk par notikušo avāriju nav zināms.

Eksprezidenta Gunta Ulmaņa sekretāre Eva Eihmane Neatkarīgajai uzsver, ka avārijā nav bijusi iesaistīta G. Ulmaņa lietošanā esošā dienesta automašīna. Taču neko sīkāk par avārijas apstākļiem pēc Ulmaņu ģimenes lūguma neatklāj.

Portāls NRA jau rakstīja, ka pēc piedzīvotās smagās autoavārijas eksprezidenta Gunta Ulmaņa veselības stāvoklis bijis kritiskis. G. Ulmanis bijis uz nāves robežas. Viņš aizvadījis četrus mēnešus slimnīcā. Šobrīd viņš spiests ikdienu aizvadīt ratiņkrēslā.

Likums “Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu” nosaka, ka, atstājot amatu, persona, kura ieņēma valsts prezidenta amatu, saņem no valsts ikmēneša pensiju 85 procentu apmērā no valsts prezidenta mēneša atalgojuma un lietošanā vienu automašīnu, kuras iegādes vai nomas vērtība nepārsniedz tādas automašīnas divkāršu iegādes vai nomas vērtību, uz kādu un ar Ministru kabineta izdotajiem normatīvajiem aktiem ir tiesības valsts pārvaldes iestādes amatpersonai (darbiniekam).

Šobrīd eksprezidentu vajadzībām automašīnas netiek vis pirktas, bet gan nomātas ilgtermiņa nomā.

Šā gada sākumā Valsts prezidenta kanceleja eksprezidenta Gunta Ulmaņa vajadzībām noslēdza nomas līgumu ar SIA “Pilna servisa līzings” par 2020. gada izlaiduma 150. sērijas “Toyota Land Cruiser” izmantošanu uz nākamajiem četriem gadiem.