Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

"Rīta Panorāmai" jauna laika ziņu meitene - sinoptiķe Ilze Kornete

© Ekrānšāviņš/lsm.lv

Kopš novembra Latvijas Televīzijas (LTV) ''Rīta Panorāmas'' komandai ir pievienojusies jauna laika ziņu vadītāja Ilze Kornete, vēsta lsm.lv.

Mērķtiecība, atbildība, degsme izdarīt katru iesākto darbu līdz galam un paveikt to kvalitatīvi, ar izpratni - to visu iemieso jaunā LTV laika ziņu moderatore Ilze Kornete. Ikdienas darbu ritumu Ilze sabalansē ar uzturēšanos dabā. “Mani aizrauj aktivitātes svaigā gaisā - patīk laivu braucieni, pārgājieni un nakšņošana teltī - kaut visu cauru gadu. Vakaros mēdzu izskriet kādu krosiņu. Un, protams, arī ceļošanai ir vieta manā sirdī. Tas viss man palīdz restartēties,” atzīst Ilze.

Savulaik Ilze bija pieļāvusi domu kļūt par laika ziņu moderatori, toreiz tas gan licies kaut kas pavisam tāls un nesasniedzams. “Vēl šobrīd man šķiet, ka tas ir mazliet neticami būt šeit, Latvijas Televīzijā. Esmu no sirds priecīga,” teic Ilze. Viņa atzīst - ceļš uz laika ziņām Latvijas Televīzijā nemaz neesot bijis tik viegls. “Pirmoreiz es mēģināju startēt Latvijas Televīzijā nedaudz vairāk kā pirms gada - neveiksmīgi. Pēc atteikuma saņemšanas nepadevos - apguvu runas prasmi kursos, cītīgi mācījos, pēc tam sāku lasīt laika ziņas Latvijas Radio 1, tad vēlreiz mēģināju kļūt par laika ziņu moderatori - šoreiz veiksmīgi,” smaidot teic Ilze.

Televīzijas darbā Ilzi vilina tas, ka katra diena ir citādāka, kā jauns izaicinājums, jo nekad nebūs divas dienas ar vienādiem laikapstākļiem - tie mainās un līdz ar to arī prognozes un veids, kā tās tiek sagatavotas. Ilze paralēli darbojas kā sinoptiķe Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC) - tas ir ļoti vērtīgs pamats zināšanu laukā, bet, salīdzinot ar darbu televīzijā, vides ziņā atšķirīgs darbs.

Agrā celšanās ''Rīta Panorāmas'' dēļ varētu būt viens no izaicinājumiem, bet Ilze ar vieglumu teic: “Darbs LVĢMC mani ir norūdījis attiecībā uz miegu. Esmu pieradusi diennakti pavadīt, sēžot pie vairākiem monitoriem, tādēļ katru reizi mosties uz ''Rīta Panorāmu'' ir pavisam viegli, un to es daru ar prieku. Protams, ir reizes, kad rīts ir miegaināks, bet televīzijas darbinieku rosīgums un enerģija ātri vien pamodina, arī kolēģu smaidi un joki uzlādē.” Kā Ilze saka - pēc ētera ''Rīta Panorāmā'' nav ne miņas no rīta agrās celšanās, gluži pretēji - ir gandarījums un prieks par padarīto darbu un arī to, ka diena iesākusies kvalitatīvi.

Portāls NRA jau vēstīja, ka Latvijas Televīzijas Laika ziņu moderatore Ramona Salmiņa atklājusi, ka vairs no rītiem nebūs redzama ziņu raidījumā "Rīta Panorāma".