Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"MikroTīkls" līdzīpašnieks Tallijs Bērnu slimnīcai ziedos 20 miljonus eiro; tam bijis arī personisks iemesls

© Dmitrijs Suļžics/F64

Tehnoloģiju uzņēmuma "MikroTīkls", kas darbojas ar zīmolu "MikroTik", līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Džons Tallijs apņēmies ziedot 20 miljonus eiro Bērnu klīniskas universitātes slimnīcai (BKUS).

Dž.M.Tallijs dzimis ASV un kopš 1995.gada uzturas Latvijā. Nedaudz vairāk kā pirms gada - šā gada 21.janvārī, Saeima pieņēma likumu par viņa atzīšanu par Latvijas pilsoni.

Dž.M.Tallijs ir izveidojis vienu no lielākajiem Latvijas telekomunikāciju iekārtu un aprīkojuma ražošanas uzņēmumiem SIA "Mikrotīkls", kas savu produkciju eksportē uz daudzām pasaules valstīm.

Līdztekus pamatdarbībai uzņēmums aktīvi iesaistās labdarībā, veicot ziedojumus Bērnu slimnīcas fondam un vairākām Latvijas izglītības iestādēm. Dž.M.Tallijs sniedzis atbalstu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas nodaļai, kā arī izveidojis Bērnu onkoloģijas fondu.

"MikroTik" sadarbojas ar LMT. Maijā pie pirmajiem klientiem nonāca LMT un "MikroTik" sadarbībā radītie 5G interneta rūteri.

Par ieguldījumu mecenātismā un nopelniem Latvijas labā Dž.M.Tallijam 2017.gadā ir piešķirts Atzinības krusts, un viņš iecelts par Atzinības krusta komandieri.

20 miljonu eiro ziedojuma nolūks ir paredzēt veselības aprūpes centra izveidi BKUS, lai slimnīca varētu attīstīt jaunus pakalpojumus roku rokā ar pētniekiem un zinātniekiem. "Līdz ar to BKUS varēs veidoties par organizāciju, kas mācās un māca arī pārējos sistēmas dalībniekus un virza inovācijas," sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Dž. Tallijs iepriekš presei atklājis, ka cīņa ar vēzi viņam ir arī personīga misija, jo ļaundabīgi audzēji aizsaukuši aizsaulē vairākus viņa ģimenes locekļus, arī meitu.

""Mana meita nomira no vēža 2013. gadā, viņai bija gandrīz seši gadi. Man bija nepieciešams laiks, lai atgūtos un spētu atkal iesaistīties šādās lietās. 2018. gadā es nolēmu, ka ir laiks tiešām ieguldīt visas pūles konkrēti šajā. Līdz šim biju finansiāli atbalstījis daudzus dažādus projektus, bet es gribēju iesaistīties arī personiski," intervijā LTV raidījumam "Panorāma" pirms diviem gadiem stāstīja Džons Tallijs.