Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas kalnu trasēs šajā nedēļas nogalē sāksies slēpošanas sezona

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Šajā nedēļas nogalē sāksies slēpošanas sezona Latvijas kalnu trasēs, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Slēpošanas trašu asociācijā.

Tajā skaidro, ka gaisa temperatūra ir nokritusies pietiekami zemu, trases var sākt ražot sniegu un tas nozīmē, ka tiklīdz trases būs gatavas apmeklētājiem, tās katra varēs izziņot savu sezonas sākumu.

Šajā sezonā kalnu slēpošanas trašu pakalpojumi būs pieejami tikai "zaļajā" jeb epidemioloģiski drošajā režīmā. Tas nozīmē, ka, lai slēpotu, nomātu inventāru pieaugušajiem ir jābūt Covid-19 vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikātam, jauniešiem no 12 līdz 18 gadu vecumam ir jāuzrāda vai nu 72 stundas iepriekš veikts negatīvs tests vai sertifikāts, bet bērni līdz 12 gadu vecumam varēs apmeklēt trases tikai kopā ar pieaugušajiem, kam ir sertifikāts. Kalnu kafejnīcas būs atvērtas un tās varēs apmeklēt epidemioloģiski drošā režīmā.

Asociācijā uzsver, ka arī šajā sezonā, lai garantētu maksimālu drošību un pakalpojuma kvalitāti, visas lielās un profesionālās slēpošanas trases saglabās iepriekšējās rezervācijas sistēmu un biļešu iepriekšpārdošanu internetā.

Tas nozīmē, ka pirms ierašanās kalnā obligāti būs jāpiereģistrējas katras trases elektroniskajā sistēmā un jārezervē laika logs, kā arī pacēlāja biļete jau iepriekš. Tāpat visas profesionālo trašu asociācijā esošās trases saglabās iespēju nopirkt pacēlāja biļeti internetā. Tas būs lētāk, nekā iegādāties pacēlāja biļeti uz vietas un rezervācija būs garantēta automātiski. Pērkot trasē uz vietas, apmeklētājiem jārēķinās, ka biļešu cenas būs dārgākas, bet iepriekšēja elektroniska rezervācija būs nepieciešama tik un tā.

Asociācijā skaidro, ka rezervācijas sistēma tiks saglabāta, lai izvairītos no rindām pie pacēlājiem, mazinātu inficēšanās risku, kā arī saglabātu labu pakalpojuma kvalitāti- slēpotājiem un snoveriem būs vairāk vietas un slēpošanas trašu infrastruktūra nebūs pārslogota.

Kā liecina atsevišķu slēpošanas trašu ieraksti sociālajos tīklos un to mājaslapās, vairākās vietās jau sākta mākslīgā sniega pūšana. Par to ziņo, piemēram, Amatas novada slēpošanas un atpūtas parks "Ozolkalns", atpūtas komplekss "Gaiziņš", "Fischer slēpošanas centrs" Siguldā un citi.

Latvijas slēpošanas trašu asociācijā ietilpst Baldones novada atpūtas komplekss "Riekstukalns", Cēsu novada atpūtas kompleksa "Žagarkalns", Engures novada atpūtas komplekss "Milzkalns", "Ozolkalns", "Reiņa trase" Krimuldas novadā, "Gaiziņš", atpūtas komplekss "Kaķīškalns" Siguldas novadā un "Rāmkalni" Inčukalna novadā.