Latvijas slimnīcās samazinājusies Covid-19 pacientu gultu noslodze

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Pagājušajā nedēļā Latvijas slimnīcās samazinājusies kopējā Covid-19 pacientu gultu noslodze, šodien valdības sēdē informē veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pagājušās nedēļas dati liecina, ka vidēji dienā slimnīcās nonāk 76 cilvēki. Arī pacientu ar smagu slimības gaitu skaits pēdējās septiņās dienās samazinājās par 10%. Ministrs gan uzsvēra, ka, salīdzinot ar pagājušo ziemu, pašlaik ir būtiski augstāks smago pacientu skaits, ko var skaidrot ar delta SARS-CoV-2 paveida izplatību.

Nedēļas laikā par 15% samazināts Covid-19 gultu skaits no 2061 uz 1746. Covid-19 pacienti papildus tiek ārstēti specializētajās slimnīcās.

Nedēļas sākumā Latvijas slimnīcās bija aizņemts 51% no gultām, kas pielāgotas Covid-19 pacientiem. Savukārt intensīvās terapijas gultu noslodze bija 59%.

Rīgas plānošanas reģionā no 719 Covid-10 pacientiem pielāgotajām gultām aizņemtas ir 428 jeb 60%. Otrs augstākais gultu noslodžu rādītājs ir Vidzemes reģionā, kur ir aizņemti 50% no 145 Covid-19 gultām. Zemgales un Kurzemes reģionā ir aizņemti 47% no Covid-19 gultām. Šīs nedēļas sākumā vismazāk jeb 43% aizņemtas Covid-19 gultas ir Latgalē, kur no 469 gultām ir aizņemtas 200 gultas.

21 Neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcās kopējā gultu noslodze vidēji nedēļā vakar bija 74%. Pēdējo mēnešu laikā procentuāli samazinājies Covid-19 pacientu skaits no 23% līdz 14%

no kopējā aizņemto gultu skaita.

Ministrs uzsver, ka 21 Neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcās novērojama terapeitisko gultu noslodzes pieaugums, jo īpaši Rīgas reģionā un Vidzemes reģionā.

Pēdējās nedēļas laikā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izsaukumu skaits pie Covid-19 pacientiem ir samazinājies, salīdzinot ar iepriekšējām nedēļām.

Kā vēstīts, pirmdien Slimību profilakses un kontroles centrs ziņoja, ka pagājušajā nedēļā, no 22.novembra līdz 28.novembrim, jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 9%, savukārt stacionēto pacientu skaits samazinājies par 16%.

Pirms tam trīs nedēļu periodā saslimstības līmenim bija tendence samazināties, taču pagājušajā nedēļā tas atkal nedaudz pieaudzis.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais