Daudzbērnu ģimenēm transportlīdzekļa nodoklim plāno piemērot atlaides

Satiksmes ministrija (SM) meklē risinājumus, kā daudzbērnu ģimenēm piemērot atvieglojumus transportlīdzekļa nodokļa likmei, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja ministrijā.

Risinājumi tiekot meklēti, jo saņemtas vairākas daudzbērnu ģimeņu vēstules, kurās pausts satraukums par izdevumu pieaugumu nākamajā gadā. Daudzbērnu ģimenēm transportlīdzekļa nodokļa apmaksai, iespējams, varētu tikt piemērotas atlaides līdz 50% no jauno likmju apmēra.

Lai nodokļa atvieglojumus varētu piemērot, viens no variantiem paredzot nodokļa likmes palielināšanu ūdens transportam, piemēram, ūdens motocikliem un izklaides jahtām.

Jau ziņots, ka valdība otrdien akceptēja likumprojektus, kuri paredz transportlīdzekļu ikgadējo nodevu aizstāt ar nodokli, vienlaikus vienojoties par nodokļa likmes pieaugumu.

Transportlīdzekļu nodokļa bāzes ieņēmumi 2011.gadā plānoti 40,6 miljonu latu apjomā.

Nodokļa likmes tiks mainītas motocikliem, tricikliem un kvadricikliem, kā arī vieglajiem automobiļiem, kuriem tiek mainīta nodokļa aprēķināšanas kārtība. Tā rezultātā, pieņemot likumu, iespējams nodokļa iekasējuma palielinājums par pieciem miljoniem latu.