Valdība lems par Ziemassvētku tirdziņu norisi

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Šodien Ministru kabinetā plānots lemt par Ziemassvētku tirdziņu norisi ārkārtējās situācijas laikā, atklāj Ekonomikas ministrijs (EM).

Pēc pašreizējās informācijas, Operatīvās vadības grupas (OVG) formāta diskusijās konceptuāli nolemts, ka tirdziņiem atļaus norisināties tikai zaļajā režīmā jeb tie būs pieejami tikai personām ar Covid-19 sertifikātiem. Tāpat starp tirgotājiem būs jāievēro trīs metru distance, un tirdziņu laukumus nāksies norobežot, taču ne ar masīviem žogiem.

Iecerēts, ka EM neregulēs maksimāli pieļaujamo tirgotāju skaitu, jo to lemšot katra pašvaldība. Saskaņā ar konceptuālo vienošanos Ziemassvētku tirdziņos drīkstēs pārdot arī pārtikas produktus un dzērienus.

Jau ziņots, ka spēkā esošais regulējums nosaka, ka laikā līdz nākamā gada 11.janvārim ir aizliegta organizēta ielu tirdzniecība, tostarp Ziemassvētku tirdziņi.

Vienlaikus veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) paudis, ka, neskatoties uz faktu, ka līdz 6.decembrim valdība neplāno būtiski mīkstināt Covid-19 dēļ ieviestos drošības pasākumus, tieši jautājums par Ziemassvētku tirdziņu darbības atļaušanu zaļajā režīmā varētu tikt pārskatīts.

Latvijā

Maestro Raimonds Pauls pavasarī atrada savu jauno muzikālo favorītu – Edgaru Ošleju. Dziļš, samtains bass. Radiofonā skan viņa iedziedātais “Klusais vīrs” – Maestro mūzika un Jāņa Elsberga dzeja. Pats Ošleja nebeidz brīnīties par to, ka Pauls viņu uzrunājis. Taču atrodas arī citas pārsteidzošas lietas: piemēram, Raimonda Paula līdzdalība kāda slepkavas notveršanā. Par to un vēl ko citu mazliet parunāju ar Maestro.

Svarīgākais