Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Bezpajumtnieks lepojas; viņš 16 reizes vakcinējies pret Covid-19

© Dmitrijs Suļžics / F64

29. novembra raidījumā “Aizliegtais paņēmiens”, kurā tiek atmaskots, kā top viltus vakcinācijas sertifikāti, parsteidzošs ir Māra Rēvalda novērojums.

Raidījums izskata un atklāj sertifikātu iegūšanas veidus, kurus cilvēki izmanto, lai apietu sistēmu. Citu gadījumu starpā pārsteidz kāds stāsts, ko atklāj "Veselības centra 4" vadītājs Māris Rēvalds.

"Mūsu redzeslokā bija viens bezpajumtnieks, kurš pats lepojās, ka viņš ir 16 reizes vakcinēts. Ka viņš ir 16 reizes it kā gājis ar svešiem dokumentiem. It sevišķi pēc šī gadījuma mēs ļoti lūdzām pievērst uzmanību un pastiprināt sejas atpazīšanu un sejas kontroli. Mums jau divi gadījumi, kad mūsu darbinieki paziņoja policijai. Un policija ieradās un, kā saka, tālāk turpināja identificēt, vai tie ir tie cilvēki, tā kā šajā gadījumā mēs jau esam sadarbojušies ar policiju un mēģinājuši novērst šos negadījumus, " pastāstīja Rēvalds.

Šādi un līdzīgi stāsti izskan arī no citām vakcinācijas vietām par to, kā cilvēki nereti cenšas samānīties. Kāda ārste rezidente, kura strādā vakcinācijas punktā, raidījumam atklāja: "Nu, viens gadījums bija, kad man bija tiešām tā aizdomīgi, bet operators ievadīja cilvēku sistēmā, viņa atnāca pie manis ar to pasi, un man, aizpildot anketu, bija tādas aizdomas, ka bilde drusku neatbilst sejai, bet arī neērti bija pajautāt, vai tas ir tas cilvēks vai nav. Mēs viņu, protams, savakcinējām un palaidām."

Citi savukārt piereģistrējas uz vietas pirms pašas vakcinēšanās un tad mūk prom, cerot, ka dati paliks sistēmā, bet tā tomēr nenotiek.