Vakcinācijas centros strādājošās medmāsas vasarā pelnīja pat 6000 eiro mēnesī

© F64

Šķetinot viltoto vakcinācijas sertifikātu tēmu, LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" noskaidroja, cik pelna ārsti un medicīnas māsas, kas ir iesaistīti Covid-19 vakcinācijas procesā.

Raidījumā tika vēstīts, ka vasarā lielajos vakcinācijas centros, kad vakcinācija ritēja ļoti raiti, medicīnas māsām algā mēnesī sanāca 5000 līdz 6000 eiro (uz papīra), ārstiem - aptuveni 9000 eiro (uz papīra) mēnesī.

""Ziniet, tiem, kas čakli strādāja vasaras periodā, kad bija vaļā lielie centri, kur bija intensīva klientu plūsma, tātad atalgojuma līmenis bruto uz papīra medicīnas māsām sasniedz 5000 un 6000 mēnesī. Un vienam ārstam sasniedza pat 9 [tūkstošus]. (..) Tādi bija atalgojuma līmeņi tajā laikā. Tagad, rudenī, viņi bija zemāki, jo vienkārši nav tik daudz klientu, nav tik augsta darba intensitāte. Bet man šķiet, ka priekš mediķiem tas tiešām ir pietiekami," raidījumā teica Veselības centra 4", vadītājs Māris Rēvalds.

Premjera alga šogad ir 4960 eiro uz papīra, neskaitot reprezentācijas izdevumus. Ministru alga - 4699 eiro (uz papīra) mēnesī.

Portāls NRA jau rakstīja, ka pavsarī Latvijā sāka darboties liela mēroga vakcinācijas centri, kas bija izvietoti Ķīpsalas hallē un“ATTA” centrā.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.