Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Izsludināts dzeltenais brīdinājums! Meteorologi brīdina par ilgstošu snigšanu

© meteo.lv

Laika ziņu pētnieks Martins Bergšteins mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījies ar meteoroloģiskās stacijas brīdinājumu par tuvākajās dienās gaidamo sniega daudzumu.

"Sestdien dienas gaitā vietām austrumos izveidosies 5-7 cm bieza sniega sega. Snigšanai mitējoties, svētdien no rīta valsts teritorijas lielāko daļu klās 2-10 cm bieza sniega sega. Pirmā Advente būs balta, " vēsta Bergšteins.

Meteoroloģiskās stacijas mājaslapā rakstīts:

"26.11.-27.11.2021. nakts otrajā pusē Latviju no dienvidaustrumiem sasniegs plaša nokrišņu zona, kas dienas gaitā pakāpeniski visā teritorijā atnesīs ilgstošu sniegu un slapju sniegu. Sestdien dienas gaitā vietām austrumos jau izveidosies 5-7 cm bieza sniega sega. Snigšanai mitējoties, svētdien no rīta valsts teritorijas lielāko daļu klās 2-10 cm bieza sniega sega. Ceļi būs slideni, brīžiem snigšanas laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 m.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!"