Potenciāli ļoti bīstamā Covid-19 vīrusa dēļ Ārlietu ministrija aicina neapmeklēt noteiktas valstis

© Ārlietu ministrija

Saistībā ar jaunā, potenciāli ļoti bīstamā Covid-19 vīrusa paveida atklāšanu, kas izplatījies vairākās Āfrikas dienviddaļas valstīs.

Ārlietu ministrija stingri brīdina ceļotājus neapmeklēt Āfriku, sevišķi Dienvidāfriku, Botsvānu, Lesoto, Mozambiku, Namībiju, Svatini un Zimbabvi.

Vakcinācijas, testēšanas un Covid-19 pārslimošanas faktu apliecina ES digitālais Covid sertifikāts (viedierīcē vai papīra formātā), kuram ir pievienojusies arī virkne trešo valstu.

Līdz brīdim, kad attiecīgajās valstīs tiek izveidots sertifikāts, kas savietojams ar Eiropas Savienībā izmantojamo sadarbspējīgo sertifikātu, Latvijā bez papildu ierobežojumiem var ieceļot no Amerikas Savienotajām Valstīm, Austrālijas Savienības un Kanādas personas, kuras vakcinējušās ar Eiropas Zāļu aģentūras vai līdzvērtīgu regulatoru reģistrētu vai Pasaules Veselības organizācijas atzītu vakcīnu, vai pārslimojušas Covid-19, un tām ir atbilstošs apliecinājums.

Minētie sertifikāti, kas nav ES sadarbspējīgi, izmantojami tikai ieceļošanai Latvijā un nav izmantojami lielveikalu, kultūras pasākumu un citu ierobežotas pieejamības vietu apmeklējumam.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais