Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Pēc "Prāta vētras" koncerta Lielbritānijā vairāki skatītāji saslimuši ar Covid-19

© lsm.lv / Ekrānuzņēmums

Lielbritānijas latviešiem valsts svētku diena pagājušajā nedēļā izvērtās ļoti īpaša, jo Londonā uzstājās grupa "Prāta vētra". Taču tagad kļuvis zināms, ka pēc koncerta vairāki cilvēki saslimuši ar Covid-19, ziņo LTV Ziņu dienests.

Portāla "Latvieši.com" žurnāliste Līva Karlsone telefonsarunā Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" sacīja, ka informācija par sasirgušajiem pamatā nāk no sociālajiem tīkliem. Kādā Lielbritānijas latviešu grupā feisbukā viņa saskaitījusi 11 cilvēkus, kuri ziņo par inficēšanos pēc koncerta apmeklēšanas, bet pašas draugu lokā zināmi divi saslimšanas gadījumi.

Tiesa gan, pateikt, kur tieši cilvēki inficējās, nav iespējams, jo cilvēki svētku laikā pabijuši arī citur.

Karlsone norādīja arī, ka pirms pasākuma tika pārbaudīti Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai 24 stundu negatīva testa kvadrātkodi. Daži cilvēki stāstījuši, ka kods netika skenēts, vien apskatīts, tomēr "Prāta vētras" menedžere Aija Auškāpa uzsvēra - kontrole pirms koncerta bija koncertzāles pārziņā, un tai draudētu lieli sodi par neizdarībām, tāpēc pārbaude noteikti veikta rūpīgi.

Vienlaikus pasākumā sejas aizsargmasku lietošana nebija obligāta, vien rekomendēta, taču sanākušie lielākoties tās nelietoja.

Grupas menedžere arī informēja, ka paši mūziķi ir veseli, taču ir bēdīgi, un novēl sasirgušajiem drīzu atlabšanu.