Ventspils iegūst divas nozīmīgas balvas

Kurzemes Tūrisma asociācija (KTA) aizvadītās nedēļas nogalē piešķīrusi balvas tūrisma nozarē, no kurām divas saņēma ventspilnieki. Nominācijā Lielais Jēkabs 2010. Ventspils uzvarējis Ūdens piedzīvojumu parks, kas atzīts par Kurzemes dižāko atpūtas piedāvājumu ģimenei, bet Ginesa rekorda uzstādīšana – pasaulē garākā ziedu paklāja izveidošana par šāgada dižāko pasākumu.

Kuldīgas tūrisma informācijas centra pārstāvis Artis Gustovskis pastāstīja, ka, lai noteiktu dižāko atpūtas piedāvājumu ģimenei, žūrijas darbā tika iesaistīti ne tikai ārvalstu eksperti, bet arī bērni. Tieši viņu viedoklis bijis izšķirošais Ūdens piedzīvojumu parka uzvarā.

Saņemot balvu par dižāko gada pasākumu, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks pateicās Kurzemes un arī visas Latvijas iedzīvotājiem par novērtējumu un sniegto atbalstu Ginesa rekorda – pasaulē garākā ziedu paklāja – izveidošanā. "Tas nebija tikai ventspilnieku rekords, tas bija visas Latvijas rekords un pierādīja, ka mēs varam likt izskanēt savas mazās valsts un pilsētas vārdam pasaules mērogā, ka varam uzstādīt dižus mērķus un tos piepildīt," uzsvēra D. Ošenieks.

KTA tūrisma piedāvājumus izvērtē jau astoto gadu, lai veiksmīgākajiem un kvalitatīvākajiem piešķirtu balvu Lielais Jēkabs.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais