Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Keris: Ja jau testēs visus strādājošos, tad jāļauj darbā atgriezties nevakcinētajiem

© Ekrānuzņēmums no TV24

“Šobrīd tas patiesi izskatās ļoti dīvains pasākums,” valdības lēmumu noteikt visiem klātienē strādājošajiem divas reizes nedēļā veikt Covid-19 testēšanu, TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” saka Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības  priekšsēdētājs Valdis Keris.

Valdība noteikusi, ka no 6. decembra visiem klātienē strādājošajiem jāveic Covid-19 antigēnu paštests - vismaz divas reizes nedēļā.

Pirmos trīs miljonus eiro procesa nodrošināšanai saņēmis uzņēmums “Ekspress laboratorija”.

“Obligātā vakcinācija atsevišķās profesiju grupās tika argumentēta ar to, ka nepieciešams nodrošināt epidemioloģiski drošu vidi un tagad tas ir izdarīts - visi, kuri strādā noteiktās nozarēs un klātienē ir vakcinēti. Tad kāpēc epidemioloģiski drošā vidē ir jāveic regulāra testēšana? Tātad tā nav epidemioloģiski droša vide. Ko tad darīt ar tiem cilvēkiem, kuri atstādināti no darba vai jau aizgājuši no tā? Viņus tagad būtu jāņem atpakaļ, jo faktiski regulāra testēšana arī viņiem nodrošinātu iespēju strādāt. Tas bija tas, ar ko vajadzēja sākt, nevis tagad mākslīgā veidā izrādīties,” uzskata V. Keris.