Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Latvija no Austrijas saņēmusi starptautiskās palīdzības kravu

© Ekrānuzņēmums no Twitter

Latvija no Austrijas saņēmusi starptautiskās palīdzības kravu ar dažāda veida medicīnas precēm, vietnē "Twitter" vēsta Veselības ministrija (VM).

Saņemtas 100 mehāniskas un desmit elektriskās augšējo elpceļu atsūkšanas ierīces lietošanai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportā.

Jau ziņots, ka 13.novembrī Latvija starptautiskās palīdzības kravā no Čehijas saņēma 90 mākslīgās plaušu ventilēšanas iekārtas un 30 pacientu vitālo parametru monitorus.

Savukārt 16.novembrī Latvija starptautiskās palīdzības kravā no Lietuvas saņēma piecus pacientu vitālo parametru monitorus, astoņas mākslīgās plaušu ventilēšanas iekārtas un 50 perfūzijas šļirces sūkņus.

Latvija bija lūgusi Eiropas Savienības atbalstu un starptautisko palīdzību dažāda medicīnas aprīkojuma un ierīču nodrošināšanai, lai palielinātu slimnīcu kapacitāti ārstēt Covid-19 pacientus, kuru skaits, lai arī pēdējās dienās nedaudz samazinās, tomēr joprojām ir kritiski augstā līmenī.

Oktobra beigās un novembra sākumā Latvija no Zviedrijas saņēma 80 mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas un no Nīderlandes - ultrasonogrāfijas aparātus un vitālo parametru monitora stacijas. Seši mākslīgo plaušu ventilatori tika saņemti no Somijas un no Ungārijas Latvija saņēma 50 perfūzijas šļirces sūkņu aprīkojuma komplektus.