Tiek komplektēta robežsardzes un policistu grupa, kas dosies uz Poliju pieredzes apmaiņā

© f64.lv, Kaspars Krafts

Latvija patlaban komplektē robežsargu un policistu grupu, kas Polijā piedalīsies operācijā pret Baltkrievijas izraisīto nelegālās imigrācijas krīzi.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pagājušajā svētdienā pēc tikšanās ar Polijas premjeru Mateušu Moravecki preses konferencē Rīgā paziņoja, ka Latvija gatavojas nosūtīt uz Poliju gan robežsargus, gan apmācītus policistus.

Latvijas Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone stāsta, ka patlaban tiek komplektēta Valsts robežsardzes un Valsts policijas amatpersonu grupa, kas dosies uz Poliju pieredzes apmaiņā un veiks noteiktus uzdevumus atbilstoši operācijai.

Līdzīgi kā arī Polijas attiecīgo dienestu amatpersonas dosies uz Latviju, iespējams, ka šajā rotācijā tiks iesaistītas arī Lietuvas un Igaunijas attiecīgo dienestu amatpersonas.

Uz Poliju nosūtāmo Latvijas likumsargu skaitu Pētersone neatklāja. Tāpat netiek atklāti veicamie uzdevumi un Latvijas pārstāvju dislokācijas vieta.

Jau rakstījām, ka Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukumā aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.