Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

5G tīkla attīstīšana ir viena no Ziemeļvalstu un Baltijas sadarbības prioritātēm

© f64.lv, Kaspars Krafts

5G tīkla attīstīšana ir viena no Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības prioritātēm, Rīgā notiekošajā Eiropas 5G ekosistēmas forumā "5G Techritory" trešdien uzsvēra Ziemeļvalstu Ministru padomes ģenerālsekretāre Paula Lehtomeki

"Pandēmijas laikā kļuva acīmredzams, ka savienojamība un digitālie pakalpojumi spēlē milzīgu lomu ekonomikas atveseļošanā, un tas ir priekšnoteikums sabiedrības tālākai attīstībai. Mēs esam apzinājuši augsti attīstītas, uzticamas un plaši pieejamas digitālās infrastruktūras nozīmi, kam ir tieša ietekme uz mūsu iedzīvotāju ikdienas dzīvi un biznesa attīstību reģionā," sacīja Lehtomeki.

Viņa pauda, ka 5G ir nozīmīgs rīks, lai reģionu un pasauli padarītu savienotāku un integrētāku, pārvarētu dažādus izaicinājumus, kas saistīti ar klimata pārmaiņām, vides piesārņojumu, transportu un industrializāciju.

"5G ir mugurkauls savienotai un ilgtspējīgai sabiedrībai, bet tehnoloģiju attīstību nevar pieņemt kā pašsaprotamu, tāpēc ir svarīgi nodrošināt nepieciešamās investīcijas, lai 5G tīkls būtu plaši pieejams un sniegtu labumu visiem. 5G tīkla attīstīšana ir viena no Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības prioritātēm. Mēs jau esam ierindojušies starp digitāli attīstītākajiem pasaules reģioniem, tāpēc svarīgi šo priekšrocību un 5G potenciālu izmantot pilnā apmērā," teica Lehtomeki.

Jau vēstīts, ka pirmdien Rīgā sācies Eiropas 5G ekosistēmas forums "5G Techritory", pulcējot vadošus jomas ekspertus un praktiķus no visas pasaules. Foruma mērķis ir pārrunāt aktuālākos ar 5G ieviešanu saistītos jautājumus, uzstādīt politisko un stratēģisko dienaskārtību nākamajai dekādei.

Forums notiks līdz ceturtdienai, 25.novembrim.