Nedēļas nogalē būs "Dziesmusvētki Ziemassvētkos"

© Kaspars Krafts, f64

5. decembrī pulksten 18 “Arēnu Rīgu” pieskandinās X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atskaņu koncerts “Dziesmusvētki Ziemassvētkos”. Tā būs sirsnīga tikšanās ar vairāk nekā 2 000 Latvijas bērnu izpildījumā, iespēja vēl šogad atkal dzirdēt Dziesmu un deju svētku dziesmas.

“Šajā koncertā tāpat kā X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos ikviens varēs sajust sirsnību. Līdz koncertam palikušas vēl 10 dienas, un mēs – koncerta organizatori – vēlam jums kļūt par dāvātāju vai dāvanas saņēmēju. “Biļešu Serviss” kasēs un internetā vēl ir pieejamas biļetes. Tādējādi kopā ar saviem tuviniekiem varat būt starp tiem nepilniem vairākiem tūkstošiem skatītāju, kas pirmos Dziesmusvētkus Ziemassvētkos redzēs klātienē. Nāciet sasildīt sirdis,” aicina X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Koncertā viesi būs grupa PeR, operas solists Jānis Apeinis, Jānis Strazdiņš no grupas “Kosmoss”, Valta Pūces etnogrāfiskais ansamblis un Raimonda Macata mūziķu grupa.

“Iedomājieties, kā šogad iepriecināsit savus tuvākos: mammu, tēti, vecmāmiņu, draugus… Iesaistieties kustībā “Uzdāvini koncertu!” Mēs iesākām šo kustību jau vasarā, lai svētkus varētu apmeklēt pēc iespējas vairāk gribētāju, arī tādi, kas citādi netiktu jautrajā klausītāju pulkā. Dāvināt koncertu var ne tikai savai ģimenei, bet arī izpalīdzīgam kaimiņam, kolēģiem, sirmajai skolotājai, dzimtās skolas korim un cilvēkam, kurš pelnījis skaistāko,” raksta koncerta rīkotāji.

Koncertu organizē Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs.

Pirmo reizi Dziesmu un deju svētku procesa vēsturē X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010.–2011.gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50.gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Svarīgākais