Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Policija sākusi pārbaudi par pulcēšanos valsts svētkos pie Brīvības pieminekļa

© Kaspars Krafts/F64

Policija šajās garajās brīvdienās dežurē pastiprinātā režīmā. Saistībā ar pulcēšanos vakar pie Brīvības pieminekļa Valsts policija sākusi pārbaudi un vērtēs epidemioloģiskās drošības noteikumu ievērošanu, vēsta lsm.lv.

Nepulcēties atlikušajās brīvdienās aicina arī pašvaldības policija. Pastiprināta uzmanība tiek pievērsta ne vien gājējiem, bet arī auto vadītājiem uz ceļa. Vakar pieķerti vairāki simti ātruma pārkāpēju un aizturēti 14 dzērājšoferi.

Brīvības pieminekļa izgaismošanai valsts svētku vakarā klātienē līdzi sekoja tūkstošiem cilvēku.

Lai gan pasākuma laikā nekādi būtiski starpgadījumi nav konstatēti, Valsts policija tomēr uzsākusi resorisko pārbaudi un tiks vērtēta epidemioloģiskās drošības noteikumu prasību ievērošana.

Pasākuma laikā cilvēku plūsmām Rīgas pilsētas videonovērošanas centra kamerās līdzi sekoja arī pašvaldības policija, kas uz notikuma vietu nosūtīja savas ekipāžas, aicinot cilvēkus ievērot distanci citam no cita.

"Papildus pasākuma laikā aicinājām arī pasākuma organizatorus, ņemot vērā apmeklētāju skaitu, vairākus priekšnesumus tomēr atcelt. Tas tika arī izdarīts. Rīgas pašvaldības policijas ieskatā pasākums ir aizvadīts mierīgi, bez incidentiem.

Jāatzīmē, ka arī turpmākajās dienās Rīgas pašvaldības policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību populārākajām Rīgas pulcēšanās vietām. Tāpēc aicinām iedzīvotājus šīs brīvdienas aizvadīt atbildīgi,"

sacīja Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Greidāne.

Tā kā gaidāmas vēl divas brīvdienas, to laikā policijas ekipāžas būs sastopamas gan pie izgaismotajiem vides objektiem, gan arī uz ceļiem visā Latvijā. Valsts svētkos pieņemti 476 administratīvo pārkāpumu lēmumi, no tiem gandrīz puse saistīta ar atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, 14 šoferi pie stūres sēdušies alkohola reibumā.

"Valsts policija visu ārkārtas situācijas laiku strādā pastiprināti, turpinot uzraudzīt gan ārkārtas situācijas laikā noteiktos ierobežojumus, gan arī turpinot veikt citas policijas funkcijas, tostarp ceļu satiksmes uzraudzību. Neatkarīgi no svētku brīvdienām, autovadītāju kontrole, kas saistīta ar sēšanos pie stūres alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē, ir viena no būtiskākajām Valsts policijas prioritātēm," norādīja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Aizvadītās svētku dienas pārkāpumu statistika gan būtiski neatšķiroties no iepriekšējo dienu situācijas, norādīja policijā.

Kļūda rakstā?