No 2011. gada neapliekamais minimums 45 lati mēnesī

Paredzot ar nākamo gadu palielināt neapliekamā minimuma apmēru līdz 45 latiem mēnesī un nodokļa atvieglojuma apmēru par apgādībā esošām personām līdz 70 latiem mēnesī, otrdien, 30. novembrī, Ministru kabineta sēdē tika apstiprināts Finanšu ministrijas sagatavotais noteikumu projekts par mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmēru iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai.

Tādējādi neapliekamā minimuma apmērs iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai, salīdzinot ar 2010. gadu, palielināsies par aptuveni 29% , savukārt nodokļa atvieglojuma apmērs par apgādībā esošām personām par aptuveni 11%, palielinot iedzīvotāju neto jeb uz rokas saņemtos ienākumus.

2010. gadā neapliekamā minimuma apmērs ir 35 lati mēnesī, bet atvieglojuma apmērs par apgādībā esošo personu - 63 lati mēnesī.

Kā aprēķinājusi Finanšu ministrija, palielinot neapliekamā minimuma apmēru, budžeta ieņēmumi 2011.gadā samazināsies aptuveni par 19,6 miljoniem latu, bet, palielinot atvieglojuma apmēru par apgādībā esošu personu, budžeta ieņēmumi samazināsies aptuveni par 6,4 miljoniem latu.

Izmaiņas stāsies spēkā ar 2011. gada 1. janvāri.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.