Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Valsts prezidents: Vēsture pierāda, ka mēs ar krīzēm tiekam galā

© Kaspars Krafts/F64

Lai arī šodienas situācija ir sarežģīta, vēsture pierāda, ka mēs ar krīzēm tiekam galā, un tas ir stiprs pamats, lai teiktu, ka arī ar šīm krīzēm mēs tiksim galā, intervijā Latvijas Televīzijai pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Vaicāts par sabiedrības sašķeltību vakcinācijas jautājumā, prezidents skaidroja, ka pastāv dažādi viedokļi, uzsverot, ka Latvija ir demokrātiska valsts un demokrātijā nekad nav pilnīgas vienotības.

Tāpat Levits atzīmēja, ka Covid-19 krīzē iesaistīti ir visi, ne tikai valdība, bet arī "katrs personīgi ir atbildīgs par to, ka viņš vakcinējas un pārliecina savus tuviniekus vakcinēties - tādā veidā mēs šo Covid-19 krīzi arī pārvarēsim".

"Mēs redzam, ka nevienā valstī šī [Covid-19] krīze nav ļoti labi menedžēta, arī vecajās demokrātijās Eiropā," sacīja prezidents, piebilstot, ka Latvija ir viduvēja šajā aspektā.

Runājot par situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Levits norādīja, ka pirms dažām dienām ticies ar Lietuvas, Igaunijas un Polijas prezidentu, un valstis bijušas vienisprātis par to, ka robežas ir jānosargā. "Šī nav bēgļu krīze, tas ir hibrīduzbrukums pret Eiropas Savienību - pret Latviju, Lietuvu un Poliju -, un mūsu trīs valstis šajā ziņā ir vienotas. Aiz mums arī stāv Eiropas Savienība un NATO. Mēs neesam vieni, jo mēs sargājam gan Latvijas robežu, gan arī vienlaicīgi Eiropas Savienības un NATO robežu," stāstīja Levits.

Prezidents valsts svētkos visiem novēlēja vairāk pašpaļāvības, uzsverot, ka tas ir būtiski tieši 18.novembrī, jo, atskatoties uz vēsturi, "mēs esam bijuši stipri, mēs šodien esam stipri un mēs būsim arī nākotnē stipri"