Nodarbinātības atbalsta pasākumos papildus ieguldīs vairāk nekā 17 miljonus latu

Lai nodarbinātības veicināšanas pasākumos varētu iesaistīties plašāks cilvēku loks, valdība šodien vienojās nodarbinātības pasākumu īstenošanā nākamgad papildus ieguldīt vairāk nekā 17 miljonus latu valsts un Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzekļu.

Līdz ar to Labklājības ministrija (LM) papildus ESF līdzekļus novirzīs bezdarbnieku apmācībai un pārkvalifikācijai, bezdarbnieku iesaistei darba praktizēšanā pašvaldībās ar 100 latu stipendiju un subsidētajās darba vietās.

Plānots, ka 2011.gadā nodarbinātības pasākumos papildus varēs iesaistīties un saņemt finansiālu atbalstu vairāk nekā 32 000 bezdarbnieku. Tādējādi bezdarbnieku pārkvalifikācijas un kvalifikācijas celšanas pasākumos varēs iesaistīties 13 515 bezdarbnieki, bet tā dēvētajā simtlatnieku pasākumā papildus varēs iesaistīties 18 500 bezdarbnieki.

Savukārt subsidētajās darba vietās papildus nākamgad plānots nodarbināt 290 cilvēkus. Nākamgad nodarbinātības pasākumos plānots iesaistīt gandrīz 74 000 bezdarbnieku, kas saņems finansiālu atbalstu stipendijas vai algas veidā.

Tāpat, lai veicinātu un nodrošinātu cilvēku ar redzes invaliditāti iekļaušanu sabiedrībā un iesaisti nodarbinātības pasākumos, no 2011.gada 1.janvāra cilvēkiem ar 1.grupas redzes invaliditāti tiks nodrošināti asistenti, paredz šodien valdībā akceptētās izmaiņas ESF darbības programmas "Cilvēkresursi un nodarbinātība" papildinājumā.

Minētos nodarbinātības pasākumus īsteno Nodarbinātības valsts aģentūra.

Svarīgākais