Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Policijas koledža atklās filiāli Daugavpilī

Klātesot Valsts policijas un citu tiesībsargājošo institūciju pārstāvjiem, rīt, 1.oktobrī, Daugavpilī tiks atklāta Valsts Policijas koledžas Latgales reģionālā filiāle, kurā modernos apstākļos kadeti turpmāk varēs apgūt policijas darbam nepieciešamās zināšanas un iemaņas.

Piesaistot Norvēģijas un Eiropas Savienības fondu projektu finansējumu, uz līdzšinējās Latgales reģionālās mācību klases bāzes ir izdevies izveidot pirmo Policijas koledžas filiāli, kura aprīkota ar modernu aparatūru, datoriem, multimediju tāfeli, projektoru, aparatūru, kas nodrošina teletiltu veidošanu un citu kadetu apmācībai nepieciešamu aprīkojumu, nra.lv informēja Iekšlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas pārvaldes vecākais referents Andrejs Rjabcevs.

Tāpat filiālē izveidota bibliotēka ar aptuveni 1200 bibliogrāfijas vienībām, savukārt lekciju vadīšanā piesaistīti pieredzējuši policijas darbinieki ar bagātu praktiskā darba pieredzi.

Jaunajā koledžas filiālē studēs Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki, iegūstot darbam nepieciešamo 1.līmeņa augstāko profesionālo izglītību.

Valsts policijas koledža ir dibināta 2006.gadā ar mērķi kvalitatīvi sagatavot policijas darbiniekus profesionālajam dienestam Valsts policijā, kā arī īstenot Valsts policijas darbinieku profesionālās pilnveides sistēmas izveidi dienesta gaitas turpmākai virzībai. Bez Rīgas un Daugavpils, Policijas koledžai reģionālās mācību klases vēl izveidotas Liepājā un Valmierā, bet vēl viena klase tiek plānota Jelgavā.