Politologs: Kuram ir labāki sakari valsts pārvaldē, tas arī izdzīvo

© Lauris Aizupietis/F64

Lai arī “deputātu kvotu” priekšlikumi nav peļami, tomēr ir neizprotami, kādēļ tiek noraidītas opozīcijas deputātu idejas, kas neatšķiras no koalīcijas politiķu mērķiem. Politologs, Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens TV24 raidījumā “Kur tas suns aprakts?” norāda, ka tas nav nekas dīvains – Latvijā šādi ir ierasts rīkoties.

“Ja mēs runājam par sacīkstes principu, sacensība tur ir - kuram ir labāki sakari, tas arī izdzīvo. Ļoti vienkārši. Šajā valstiņā tā ļoti bieži gadās. Līdz ar to, kurš nav piemērots šīs valsts pārvaldei, viņš pakāpeniski atmirst. Tāds kārtīgs sociāldarvinisms,” secina politologs. Profesors ir iepazinies ar priekšlikumiem, kādi izskatīti “deputātu kvotu” jautājumā, un viņam nav iebildumi pret tiem, raksturojot tos kā “visnotaļ cienījamus”.

“Šī koalīcija mēģina izlikties, ka tā visu dara citādāk nekā citas - mums koalīcijas padome nav koalīcijas padome, piemēram, nevis lēmumi, bet rekomendācijas - visādas muļķības darījuši. Vienkārši tas izskatās smieklīgi un nožēlojami, kā tādi mazi bērni,” uzskata J. Ikstens.

Raidījumu “Kur tas suns aprakts?” TV24 ekrānos skaties katru otrdienu plkst. 21.00.