Gaisa spēku bāzē Ķeguma novadā atrastas vēl sešas aviobumbas

Šodien Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku aviācijas bāzē Ķeguma novadā rakšanas darbos atrastas vēl sešas aviācijas bumbas, kas ir ražotas militāro mācību vajadzībām PSRS.

Notikuma vietā atrodas divi Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīri, kas veiks bumbu neitralizēšanu, ja izpētot konstatēs, ka tās ir sprādzienbīstamas, informē NBS.

Kā jau tika ziņots, Gaisa spēku bāzē vakar tika atrastas četras PSRS laika aviācijas bumbas. Tās šodien neitralizētas uzspridzinot.

Vakar divas mīnmetēja mīnas atrastas arī Dagdas arodvidusskolas teritorijā. NMN rotas karavīri no Rēzeknes tās neitralizēja karjerā netālu no Dagdas. Pārmeklējot skolas pagrabu, kurā tika atrastas mīnas, viņi vēl citus sprādzienbīstamus priekšmetus neatrada.

II Pasaules kara mīnmetēja mīnas šķemba, veicot rakšanas darbus, šodien atrasta arī Varakļānos, Barkavas ielā. Tur ieradās trīs NMN rotas karavīri no Rēzeknes, kas konstatēja, ka atrastais priekšmets nav bīstams.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot priekšmetus, kas varētu būt sprādzienbīstami, nekādā gadījumā tos neaiztikt un nepārvietot. Vieta, kurā minētie priekšmeti atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē un par atrastajiem sprādzienbīstamiem priekšmetiem nekavējoties jāziņo tuvākajā Valsts policijas nodaļā vai arī uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas, uz notikuma vietu dosies NMN rotas speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

Latvijā

Valdībai būtu jāvienojas par vienotu pieeju, kādus pasākumus kāda līmeņa politiķi var apmeklēt, otrdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) sprieda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, komentējot Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalību Palestīnas iedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā.