Slimnīcās saglabājas augsta Covid-19 gultu noslodze; kuras ir visnoslogotākās iestādes?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Atsevišķās slimnīcās joprojām saglabājas augsta Covid-19 pacientiem paredzēto reanimācijas gultu noslodze, liecina Veselības ministrijas otrdienas valdības sēdei apkopotā informācija.

Nedēļas sākumā Latvijas slimnīcās bija aizņemti 60% no gultām, kas pielāgotas Covid-19 pacientiem. Savukārt intensīvās terapijas gultu noslodze bija 61%.

Vienlaikus vairākās slimnīcās aizņemtas visas reanimācijas gultas, kas atklātas Covid-19 pacientiem. Šāda situācija pirmdien bija Balvu un Tukuma slimnīcā.

Augsta noslodze ir arī Jēkabpils, Liepājas slimnīcā un Paula Stradiņu klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS), pārsniedzot 80%.

Vienlaikus vairākās slimnīcās, tostarp PSKUS, Jūrmalas slimnīcā, Strenču psihoneiroloģiskajā slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiālē un citviet, augsta noslodze saglabājas arī gultasvietās, kas paredzētas vidēji smagiem Covid-19 pacientiem.

Vērtējot pa reģioniem, pašlaik situācija ar Covid-19 gultu noslodzi slimnīcās ir teju izlīdzinājusies, Rīgas, Zemgales un Latgales plānošanas reģionos sasniedzot 63%. Vidzemē aizņemti 53%, bet Kurzemē 46% ar Covid-19 sasirgušajiem slimniekiem paredzēto gultasvietu.

Pirmdien Slimību profilakses un kontroles centrs ziņoja, ka pēdējās 12 dienās par 7,9% samazinājies arī stacionēto pacientu skaits. Tādējādi vidēji dienā slimnīcās nonāk 119 cilvēku.

Vienlaikus par 6,6% slimnīcās pieaudzis pacientu skaits, kuriem slimība norit smagi. Kopumā no visiem Covid-19 pacientiem slimnīcās smaga slimības gaita bija 16,3%.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais