Nevakcinēšanās dēļ atstādināti 26 policisti, 20 robežsargi, 17 ugunsdzēsēji

© Dmitrijs Suļžics / F64

Lielākajos iekšlietu dienestos nevakcinēšanās pret Covid-19 dēļ no amata pienākumu pildīšanas atstādinātas 63 personas.

Valsts policijā no amata pienākumu pildīšanas atstādināti 26 strādājošie, Valsts robežsardzē - 20, savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) - 17.

VUGD preses pārstāve Agrita Vītola pastāstīja, ka dienestā vairāk nekā 92,4% nodarbināto ir vakcinējušies.

VUGD apkopotā informācija liecina, ka no dienesta pildīšanas atstādināti 17 nodarbinātie, tai skaitā 14 amatpersonas un trīs darbinieki.

Vakcinēšanos VUGD nav sākuši 222 nodarbinātie, no kuriem 79 ir pārslimošanas sertifikāts. Pārējie 143 kolēģi neveic dienesta pienākumus, jo atrodas prombūtnē - darbnespējā vai bērnu kopšanā.

Jau ziņots, ka valdība ir noteikusi prasību obligāti vakcinēties visiem publiskā sektora darbiniekiem, un pildīt darba pienākumus no 15.novembra drīkstēs tikai vakcinējušās vai Covid-19 pārslimojušas personas.

Vienlaikus publiskajā sektorā nodarbinātie, kuri līdz 15.novembrim būs sākuši vakcinācijas kursu, taču vēl nebūs saņēmuši derīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, varēs turpināt pildīt darba pienākumus attālināti vai klātienē. Šīm personām vakcinācijas sertifikāta iegūšanas gala termiņš ir šā gada 15.decembris.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.