Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Saeimas komisija: Valsts prezidenta kanceleja no jauna flīģeļa iegādes oficiāli nav atteikusies (papildināts)

© Kaspars Krafts/F64

Kaut gan valsts prezidenta Egila Levita kancelejas vadītājs Andris Teikmanis oktobra vidū paziņoja, ka kanceleja esot „nolēmusi pārskatīt savas prioritātes un iegādāties koncertflīģeli brīdī, kad droši varēs rīkot koncertus ar plašu apmeklētāju skaitu”, oficiālā Saeimas komisijas atbilde liecina – no savas flīģeļgribas E. Levita kanceleja tā arī nav atteikusies, vēsta pietiek.com.

„Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ar Saeimas sekretāra biedres I.Voikas rezolūciju atbildes sniegšanai ir saņēmusi Jūsu 21. oktobra vēstuli ar lūgumu sniegt informāciju par to, vai Valsts prezidenta kanceleja ir Saeimai lūgusi svītrot no budžeta projekta flīģeļa iegādes finansējumu. Informējam, ka šādu Valsts prezidenta kancelejas lūgumu komisija nav saņēmusi,” oficiāli informē komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars. Šī atbilde liecina, ka pretēji Finanšu ministrijas datos redzamajam un publiskajiem solījumiem E. Levita kanceleja ir krāpusies, apgalvojot, ka nemēģinās pie 183 tūkstošus eiro vērtā flīģeļa jau nākamgad.

Valsts prezidenta kanceleja savukārt uzsver, ka, ievērojot valsts budžeta veidošanas procedūru, 25.10.2021. nosūtīja Finanšu ministrijai (FM) priekšlikumu izskatīšanai Saeimā 2. lasījumā - koncertflīģeļa iegādei piešķirto finansējumu pārdalīt līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Priekšlikums (66. lpp., 39. MK priekšlikums) tika apstiprināts Ministru kabinetā un 10.11.2021. M. Bondara vadītajā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā.

Portāls NRA jau vēstīja, ka Sabiedrības neizpratnes un dusmu izvirdumi likuši plānus par flīģeli prezidenta pilij atlikt.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis stāstīja, ka flīģeļa pirkšana bija viņa iniciatīva. Vairāki mūziķi kancelejai esot norādījuši, ka aptuveni 100 gadus vecais brūnais flīģelis Svētku zālē ir sliktas kvalitātes. Tāpēc nolemts pasūtīt jaunu, kas zālē ļautu rīkot vairāk koncertu. Tomēr tagad kanceleja lēmusi iegādi atlikt un, visticamāk, lūgs Saeimai flīģeli no budžeta svītrot.

Vairāk šeit.