Policija sākusi resorisko pārbaudi par pulcēšanos kardināla Jāņa Pujata brāļa bērēs

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi par pulcēšanos kardināla Jāņa Pujata brāļa priestera Onufrija Pujata bērēs Vārkavas baznīcā, ziņo "ReTV".

Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumi valstī pašlaik nosaka, ka bēru ceremonijas var notikt ārā, tajās drīkst pulcēties līdz 20 cilvēkiem. Onufrija Pujata bēru ceremonija pārraidīta tiešraidē "Facebook". Video redzams, ka Vārkavas baznīcā pulcējās apmēram 60 cilvēki, neskaitot garīdzniekus. Savukārt garīdznieku vidū redzams, ka vairāki, ne tikai ceremonijas vadītājs Jānis Pujats, nelieto sejas aizsegu.

Video tiešraide bija ievietota Ciskādu svētā Jāņa Kristītāja Romas katoļu draudzes "Facebook" lapā. "ReTV" ziņo, ka video no attiecīgās lapas tagad ir dzēsts.

"VP ir saņēmusi informāciju par šo notikumu. VP Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa amatpersonas ir sākušas resorisko pārbaudi. Šobrīd tiek skaidroti apstākļi, kas ir redzami video. Tad tiks pieņemts lēmums par turpmākajām darbībām," televīzijai skaidroja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

VP vēl nevarēja precizēt, kas ir ceremonijas organizētājs, taču "ReTV" zināms, ka mirušā priestera vietā pagaidām Vārkavā kalpo Preiļu dekanāta dekāns Jānis Stepiņš. Viņš veselības apstākļu dēļ komentāru atteicās sniegt.

Bēru ceremonijā piedalījās ne tikai garīdznieki, bet arī laicīgajai varai piederīgie. Atvadu vārdus pēc priestera apbedīšanas teica Anita Brakovska (LSDSP) un Pēteris Rožinskis (NA), abi viņi ir Preiļu novada domes priekšsēdētāja vietnieki.

"Preiļu novada dome formāli šai pasākumā nepiedalījās. Piemēram, es pats uzskatu, ka pie normāliem apstākļiem pilnīgi noteikti būtu apmeklējis šo pasākumu kā Preiļu novada domes vadītājs, lai cienījami atvadītos no šī ļoti svarīgā cilvēka," komentēja Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns ("Apvienība "Iedzīvotāji"", LRA, JKP).

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.