Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Danilāns: Man ir liels kauns par mediķiem, kuri nevakcinējas

© f64.lv, Kaspars Krafts

"Man ir liels kauns par saviem kolēģiem mediķiem, no sirds kaunos par viņiem, par šādu rīcību," nožēlu par atsevišķu veselības aprūpes darbinieku nevēlēšanos vakcinēties pret Covid-19 TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" pauž gastroenterologs, Rīgas Stradiņa Universitātes Iekšķīgo slimību katedras profesors Anatolijs Danilāns.

"Tas ir ļoti apkaunojoši priekš Latvijas mediķiem. Mūsu medicīna nemaz tik slikta nav, bet kas nācis prātā, ka mediķis to nedara," sašutis profesors, kurš uzskata, ka ārstiem, tieši pretēji, būtu jārāda piemērs, "lūdzu, netaisiet humoru, bet gan priekšzīmi!"

Vērtējot situāciju ar saslimstību ar Covid-19 Latgalē, A. Danilāns pieļāva, ka, iespējams, vietējie "ciparos neklausās", cik cilvēku katru dienu saslimst un mirst no šīs vīrusa infekcijas, tādēļ svarīga ir ārsta loma. Uzrunājot Daugavpils mediķus, profesors vedināja norādīt, ka latviešu valodu zina visi ārsti un valodas barjerai nevajadzētu būt problēmai. "Potējaties pēc iespējas ātrāk, jo citādi jūs esat egoisti. Jūs stāstiet: "Ai, es nesaslimšu!" Tie ir riebīgi vārdi" uzskata ārsts.

A. Danilāns vērš uzmanību tam, ka nevakcinējies cilvēks veicina vīrusa izplatību. "Ja Daugavpilī būs milzīgs nepotēto skaits, vīruss turpinās nākt. Es prognozēju, ka nāks tāds vilnis, kādu šogad vēl nesagaidījāt," saka profesors, kuram ir žēl par zaudētajām dzīvībām. Tāpat ārsts mudina grūtnieces nebaidīties no vakcīnas pret Covid-19, jo gan māmiņai, gan bērnam būs labāk nekā, ja topošā māmiņa inficēsies ar vīrusu.