Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

LTRK norāda uz nepilnībām jaunajos tirdzniecības ierobežojumos

© f64.lv, Vladislavs Proškins

No nākamās nedēļas noteiktie tirdzniecības ierobežojumi varētu nebūt epidemioloģisko drošību veicinoši, pauž Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš norādīja, ka nosacītie darba laika ierobežojumi līdz plkst.21 un aizliegums brīvdienās strādāt tirdzniecības centriem, kas ir lielāki par 1500 kvadrātmetriem, varētu radīt lielāku cilvēku drūzmēšanos veikalos šaurākā laika rāmī.

"Laiks, kurā cilvēki var aiziet uz veikalu nopirkt to, kas viņiem nepieciešams, paliek ļoti šaurs - beidzas darba diena un tad ir jāpagūst tajā brīdī nopirkt, kas ir nopērkams, jo brīvdienās to darīt nevar, vakaros to darīt nevar. Tas nozīmē, ka mēs mākslīgi spiežam ar šo regulējumu cilvēkus drūzmēties," sacīja Endziņš.

Viņš uzskata, ka arī nosacījums bez Covid-19 sertifikātiem neapkalpot cilvēkus lielajos tirdzniecības centros ir nepareizs, jo tieši lielajos veikalos gaisa kvalitāte un citas epidemioloģiski drošai videi atbilstošas prasības tiek izpildītas augstākā līmenī nekā mazās tirdzniecības vietās.

Endziņš arī uzsvēra, ka tirdzniecības ierobežošana ir ļoti dārga valstij un šajā brīdī ir jāuzdod jautājums - "kurš šo rēķinu samaksās", jo valsts jau pašlaik atbalstā ir iztērējusi milzīgus naudas līdzekļus, un valsts parāda apmērs ir palielinājies. "Es lielā mērā teiktu, ka šī ir uzdzīve uz bērnu rēķina," sacīja LTRK valdes priekšsēdētājs.

Tāpat LTRK valdes priekšsēdētājs norādīja uz vēl vienu problēmu - neesošajiem atbalsta rīkiem lielajiem uzņēmumiem.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien apstiprināja detalizētu regulējumu "dzīvei pēc lokdauna", kas paredz lielāku brīvību pakalpojumu saņemšanā cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem, komandantstundas atcelšanu, kā arī izglītības nodrošināšanu klātienē.