Aicinās ziedot grāmatas Latvijas publiskajām bibliotēkām

Rīt 30.novembrī plkst.14:00 labdarības veikalā "Otra elpa" notiks akcijas "Ziedosim grāmatas publiskajām bibliotēkām!" atklāšanas svētki.

Akcijas laikā Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti ziedot bibliotēkām nepieciešamās grāmatas un atnest tās uz labdarības veikalu "Otra elpa", vai arī izvēlēto pašvaldības bibliotēku. Šī akcija ir noslēguma posms lasīšanas gadam, kā arī viena no vērienīgākajām aktivitātēm, kurā iesaistīties aicināti visi Latvijas iedzīvotāji.

Pasākumu atklās lasīšanas gada patrons Ints Dālderis.

"Grāmata ir tilts, lai labāk izprastu sevi, citas kultūras, iepazītu citas pasaules, pieredzes un idejas. Visbeidzot, lasīšana ne tikai bagātina mūsu ikdienu, bet katram no mums dod iespēju izdzīvot vairāk nekā vienu dzīvi!", norāda Dālderis.

Pasākumā vēl piedalīsies publicists un televīzijas raidījuma "Viss notiek" vadītājs Ilmārs Latkovskis un V/A Kultūras informācijas sistēmas direktors Armands Magone.

2010.gads Latvijā ir pasludināts par "Lasīšanas gadu", aicinot cilvēkus vairāk lasīt.

Latvijas pašvaldību bibliotēkas ir sagatavojušas sarakstus ar lasītāju vispieprasītākajām grāmatām, kuras bieži vien pietrūkst bibliotēku plauktos un, lai visi bibliotēku apmeklētāji varētu iepazīties ar pieprasītajām grāmatām 30.novembrī tiek atklāta akcija "Ziedosim grāmatas publiskajām bibliotēkām".

Ar bibliotēkām nepieciešamajām grāmatu sarakstu var iepazīties mājaslapā www.vairaknekavienadzive.lv sadaļā Grāmatas bibliotēkām vai arī mājaslapas meklētājā.

Pasākumā grāmatas ziedos arī grāmatu izdevniecības.