Uzmanies! "Latvijas pasts" brīdina par krāpniekiem

© f64.lv, Kaspars Krafts

Sākoties gada aktīvākajai iepirkšanās sezonai, "Latvijas pasts" aicina klientus uzmanīties — šobrīd novērojama jauna veida krāpnieku aktivitāte e-pastu vidē, klientiem saņemot krāpniecisku informāciju ar aicinājumu veikt maksājumu, lai saņemtu savu paciņu.

Saņemot aizdomīgas ziņas, kā redzams attēlā, nekad neveriet vaļā krāpnieciskās saites un nekādā gadījumā nenododiet krāpniekiem savus personīgos datus, aicina "Latvijas pasts".

Ekrānuzņēmums no Twitter

"Latvijas Pasta" e-pasta adrese un interneta vietnes vienmēr beidzas ar pasts.lv — viss cits var tikt uzskatīts par viltus ziņām.

Pavisam nesen vēstījām, ka "Latvijas pasts" brīdināja par jauna veida krāpnieku aktivitāte sociālo tīklu vidē, kur uzņēmuma vārdā cilvēki tiek aicināti aizpildīt aptauju un laimēt naudas balvu.

Uzņēmumā skaidroja, ka klienti saņem ziņas "Whatsapp" un citu sociālo tīklu vidē. Tajā ir saite, ko atverot, tiek piedāvāts aizpildīt ātru aptauju un laimēt naudas balvu.

"Latvijas pasts" pārstāvji norādīja, ka uzņēmuma e-pasta adrese un interneta vietnes vienmēr beidzas ar "http://pasts.lv". Uzņēmumā aicina, saņemot aizdomīgas ziņas, nevērt vaļā krāpnieciskās saites un nekādā gadījumā nenodot krāpniekiem savus personīgos datus.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.