Rimševicam tomēr būs ciešāk jāsavelk josta

© f64

Novembrī par 15% plānots samazināt Latvijas Bankas (LB) vadības atalgojumu, informē bankas preses sekretārs Mārtiņš Grāvītis.

Atalgojums LB saistīts ar atalgojuma tendencēm finanšu tirgū.

Kopš gada sākumā atalgojums LB samazināts par 15%. Papildus tam bankas padome esot pieņēmusi lēmumus par tālāku LB prezidenta, padomes un valdes locekļu atalgojuma samazinājumu un kopējais šo amatpersonu atalgojuma samazinājums ir aptuveni 25%, norāda Grāvītis.

LB administratīvie izdevumi un kapitālās izmaksas šajā gadā prognozētas par aptuveni 20% mazākas, salīdzinot ar pagājušo gadu, ņemot vērā arī nelielu darbinieku skaita samazinājumu.

LB izdevumi tiek segti no ienākumiem, ko tā gūst no savas darbības, tādēļ tās budžeta plānošana nav saistīta ar valsts budžetu. Turklāt pēc likuma "Par Latvijas Banku grozījumiem" Latvijas Bankas maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu paredzēts palielināt no 15% līdz 50%, tādējādi kopumā LB valsts budžetā ieskaitīs 65% peļņas, uzsver Grāvītis.

Kā ziņots, Rimšēvičs pērn saņēmis lielāku atalgojumu nekā Igaunijas Centrālās bankas vadītājs, kā arī lielāku algu nekā ASV centrālās bankas, Federālo rezervju sistēmas vadītājs Bens Bernanke.

Igaunijas Centrālās bankas vadītāja Andresa Lipstoka atalgojums pērn bija 111 000 Igaunijas kronu (4984 lati) mēnesī, vēsta Igaunijas laikraksts "Eesti Paevaleht". Bernanke pagājušajā gadā algā saņēma 191 300 ASV dolārus (95 267 latus), kas veido vidēji 15 942 ASV dolārus (7939 latus) mēnesī.

Kā liecina Rimšēviča Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskajā datubāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2008.gadu, LB prezidents pērn algā, prēmijās, pabalstos saņēmis 126 518 latus, tātad vidēji mēnesī 10 543 latus.

Latvijā

Būtu jāturpina sniegt atbalsts reģionālajiem medijiem, lai reģionu iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju kvalitatīvam saturam par sabiedriski nozīmīgiem notikumiem, pirmdien tiekoties ar kultūras ministri Agnesi Lāci (P), uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.