Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas armija iekārtas no ASV 20 miljonu dolāru vērtībā

© Kaspars Krafts/F64

Latvijas armijai tiks piegādātas četras "M3" amfībijas un pontontiltu iekārtas aptuveni 20 miljonu dolāru (17 366 500 eiro) vērtībā, un šo projektu pilnībā finansē ASV, apstiprināja Aizsardzības ministrijas (AM) runasvīrs Kaspars Galkins.

AM izveidotajā portālā "sargs.lv" rakstīts, ka tiesības slēgt līgumu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) kompānijai "General Dynamics European Land Systems" piešķīra ASV armijas Līgumslēdzēja pavēlniecība, kas ir atbildīga par ASV militāro atbalstu Latvijai.

Piegādes līgums ietver integrēto loģistikas un atbalsta paketi, tādējādi paredzot arī personāla apmācību un apmācības materiālu nodrošināšanu.

"M3" amfībijas un pontontiltu sistēmas iespējams izmantot dažādiem mērķiem, sākot no kaujas operācijām, līdz pat civilās aizsardzības pasākumiem.

Saņemot "M3" pontontiltu sistēmas, NBS būs spējīga sniegt atbalstu Latvijā izvietotajai NATO Paplašinātās klātbūtnes kaujas grupai ūdens šķēršļu pārvarēšanai. Tāpat NBS rīcībā esošā tehnika būs savstarpēji savietojama ar citiem alianses bruņotajiem spēkiem, kuri izmanto M3 pontontiltu un amfībiju sistēmas.

"M3" pontontiltu un amfībiju prāmju sistēma ļauj pār ūdens šķēršļiem 10 minūšu laikā izveidot līdz pat 100 metru garu pontonu tipa tiltu, vai arī izveidot prāmja tipa plostu. Ar šīm iekārtām iespējams no viena krasta uz otru pārvietot visa veida NATO valstu rīcībā esošo kaujas tehniku, vēsta "sargs.lv".