Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ziemeļkurzemes slimnīca saņēmusi palīdzības sūtījumu no Nīderlandes

© Dāvids Ūlands / F64

Ceturtdienas vakarā Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai piegādāts papildu medicīniskais aprīkojums Covid-19 pacientu ārstēšanai.

Sūtījums saņemts no Nīderlandes Eiropas Savienības civilās aizsardzības sadarbības programmas.

Slimnīcai starptautiskās palīdzības ietvaros piegādāti pacientu vitālo jeb dzīvībai būtisko rādītāju novērošanas monitori, kas pieslēdzami centrālajai stacijai māsu postenī, kā arī ultrasonogrāfijas iekārta.

Slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga aģentūrai LETA vēstīja, ka ņemot vērā, ka tiek prognozēts vēl lielāks pacientu plūsmas pieaugums, slimnīcām jābūt gatavām šos pacientus uzņemt un ārstēt arī nodaļās, kas līdz šim nav bijušas pielāgotas un specifiski aprīkotas. Šāds starptautiskās palīdzības sūtījums ir nozīmīgs atbalsts Latvijas slimnīcām, turklāt efektīvs arī no finanšu līdzekļu izlietojuma viedokļa, jo netiek iegādāts aprīkojums, kas slimnīcām, darbojoties normālā režīmā, nebūtu nepieciešams.

Rudzroga atgādina, ka Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pēdējā gada laikā, ieguldot valsts budžeta līdzekļus, būtiski pilnveidots aprīkojums Covid-19 pacientu uzraudzībai un ārstēšanai - iegādātas gultas, tai skaitā intensīvās terapijas vajadzībām, iegādāti inhalatori, skābekļa terapijas iekārtas, plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtas, pulsa oksimetri un citas iekārtas, kas nepieciešamas gan neatliekamās palīdzības sniegšanai, gan pacientu ikdienas ārstēšanai un aprūpei.

Tāpat pilnveidota pacientu uzraudzība, ieviešot pacientu novērošanas monitorus, nodalītas pacientu plūsmas, pilnveidotas diagnostikas iespējas, kā arī iegādāts aprīkojums telpu un virsmu dezinfekcijai.

Jau ziņots, ka Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pēdējā gada laikā, ieguldot valsts budžeta līdzekļus, būtiski pilnveidots aprīkojums Covid-19 pacientu uzraudzībai un ārstēšanai - iegādātas gultas, tai skaitā intensīvās terapijas vajadzībām, iegādāti inhalatori, skābekļa terapijas iekārtas, plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtas, pulsa oksimetri un citas iekārtas, kas nepieciešamas gan neatliekamās palīdzības sniegšanai, gan pacientu ikdienas ārstēšanai un aprūpei. Tāpat pilnveidota pacientu uzraudzība, ieviešot pacientu novērošanas monitorus, nodalītas pacientu plūsmas, pilnveidotas diagnostikas iespējas, kā arī iegādāts aprīkojums telpu un virsmu dezinfekcijai.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Covid-19 infekcijas uzliesmojumam šā gada rudenī ir daudz augstākā sagatavotības līmenī nekā pagājušajā gadā, tomēr ievērojamais hospitalizēto pacientu plūsmas pieaugums, radījis nepieciešamību Covid-19 pacientu ārstēšanai pārprofilēt vēl papildu gultasvietas Ventspils slimnīcā, kā arī uzsākt Covid-19 pacientu ārstēšanu slimnīcas filiālē Talsos. Ņemot vērā, ka tiek prognozēts vēl lielāks pacientu plūsmas pieaugums, slimnīcām jābūt gatavām šos pacientus uzņemt un ārstēt arī nodaļās, kas līdz šim nav bijušas pielāgotas un specifiski aprīkotas. Šāds starptautiskās palīdzības sūtījums ir nozīmīgs atbalsts Latvijas slimnīcām, turklāt efektīvs arī no finanšu līdzekļu izlietojuma viedokļa, jo netiek iegādāts aprīkojums, kas slimnīcām, darbojoties normālā režīmā, nebūtu nepieciešams.

Ventspils slimnīca pirmos Covid-19 pacientus uzņēma 2020.gada septembrī. Pieaugot pacientu plūsmai, darbam ar Covid-19 pacientiem uz 4.novembri pielāgotas jau piecas Ventspils slimnīcas nodaļas - Infekcijas slimību, Paliatīvās aprūpes, Intensīvās terapijas, Kardioloģijas un Ķirurģijas. Šo profilu pacientu ārstēšana tiek nodrošināta citu nodaļu ietvaros. Speciālisti, galvenokārt, paliek attiecīgajā nodaļā un nodrošina Covid-19 pacientu ārstēšanu.

Šī gada oktobra beigās Covid-19 pacientus sāka uzņemt arī slimnīcas filiālē Talsos. Šobrīd Talsu filiālē ir pielāgotas desmit gultasvietas, un paredzēts, ka tuvākajā laikā būs iespējams Covid-19 pacientu ārstēšanai pielāgot vēl piecas gultasvietas.