Āboliņš: NEPLP pēdējo gadu laikā ir ierobežojis retranslāciju vairāk nekā 40 kanāliem

© Ekrānuzņēmums

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu (NEPLP) padomes vadītājs Ivars Āboliņš TV24 raidījumā “Meli un fakti” skaidro, ka nevienā no četrdesmit dažādiem kanāliem, pret kuriem NEPLP veikusi kādas darbības, nav bijusi Latvijas informatīvā telpa un saturs.

“NEPLP pēdējo gadu laikā ir ierobežojusi retranslāciju, anulējusi apraides atļaujas vai veicis kādas citas darbības vairāk, kā četrdesmit dažādiem kanāliem. Vai ir iespējams nosaukt kaut vienu no šiem visiem, kurš būtu radījis Latvijas saturu, kurš būtu raidījis Latvijas ziņas? Tāda nav. Šajos kanālos nav Latvijas satura, līdz ar to nevienam Latvijas iedzīvotājam nav atņemts Latvijas saturs,” skaidro Āboliņš.

NEPLP priekšsēdētājs noliedz izskanējušos apgalvojumus, ka padomes lēmumi atgrūž cilvēkus no Latvijas informatīvās telpas.

“Gribu redzēt vienu piemēru, kurā no kanāliem ir bijusi Latvijas informatīvā telpa? Tas, ka cilvēki vairs neredz „Rossija RTR” Solovjova kunga raidījumus, katru raidījumu Latvijā noskatījās aptuveni 100 000 cilvēki? Tas ir tas, no kurienes šī Latvijas sabiedrība ir izrauta, nevis no Latvijas informatīvas telpas, ” apgalvo Ivars Āboliņš.