Aizvadītajā mājsēdes naktī sākti 142 administratīvie procesi par ierobežojumu neievērošanu

© Dmitrijs Suļžics/F64

Aizvadītajā komandantstundas naktī Latvijā sākti 142 administratīvie procesi par ierobežojumu neievērošanu, informē Valsts policijā.

Aizvadītajā mājsēdes naktī pārbaudītas 3344 personas, no tām 3031 personām bija aizpildīti apliecinājumi.

Tāpat sākti 142 administratīvie procesi par ierobežojumu neievērošanu, doti 142 preventīvi norādījumi. 42 gadījumos vēl tikai lems par administratīvā procesa sākšanu.

Saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātajiem grozījumiem ārkārtējās situācijas rīkojumā mājsēde jāievēro līdz 15.novembrim katru nakti no plkst.20 līdz 5.

Valdības lēmums paredz, ka jebkurai personai būs aizliegums naktī no plkst.20 līdz 5 pārvietoties, ja cilvēks nevarēs uzrādīt aizpildītu apliecinājumu un personu apliecinošu dokumentu.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.