Svarīgākais 5. novembrī: slepenībā spriedīs par digitālā eiro ieviešanu

© Ģirts Ozoliņš/F64

Komisijās nodarbinātajiem Saeimas deputātiem šodien gaidāma spraiga diena – vajadzēs spriest par amatpersonu atalgojuma pieaugumu no 2023. gada, digitālā eiro ieviešanu, meklēt kļūdas pandēmijas pārvarēšanas procesā utt. Valsts prezidents Egils Levits dosies komandējumā uz Igauniju.

Vārda dienu šodien svin: Lote, Šarlote

Plānotie notikumi

  • Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē skatīs pozīciju par "Par Digitālo eiro" , kas ir klasificēta kā ierobežotas pieejamības informācija
  • Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde lems par Grozījumiem Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā. Saskaņā ar grozījumu projektu valsts augstākajām amatpersonām no 2023. gada plānots ievērojams atalgojuma pieaugums
  • Uz sēdi sanāks Parlamentārās izmeklēšanas komisija, lai izmeklētu Latvijas valdības kļūdaino rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanas procesā, kā arī nosauktu to politisko amatpersonu vārdus, kuras izraisījušas neatgriezeniski negatīvas sekas Latvijai
  • Valsts prezidents Egils Levits dodas darba vizītē uz Igauniju, lai tiktos Igaunijas prezidentu Alaru Karisu
  • Diskusija par Latgales iespējām iziet no "lokdauna" kopā ar visu Latviju
  • Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs informēs par vakcinācijas aptveri pašvaldību deputātu vidū, kā arī pašvaldību amatpersonu darba pienākumu veikšanu pēc 15. novembra.
  • Rīgas rajona tiesa turpinas skatīt krimināllietu par 2014.gadā notikušo uzbrukumu bijušajam Satversmes aizsardzības biroja direktoram Jānim Kažociņam
  • Darbu sāk četri Covid-19 vakcinācijas autobusi Rēzeknē un Daugavpilī

Avots: Leta

Laika ziņas

Dienā lielākoties mākoņains laiks, sākot no rīta no dienvidrietumiem Latvijas teritoriju pakāpeniski šķērsos jauna nokrišņu zona un daudzviet palaikam līs. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, tas Latgalē, pēcpusdienā arī piekrastes rajonos brāzmās sasniegs līdz 16 m/s. Gaiss iesils līdz +8…+10°, vēsta meteo.lv.

Rīgā dienā mākoņu sega pilnībā aizklās debesis, palaikam līs. Dominēs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, un termometra stabiņš pakāpsies līdz +8…+9° atzīmei.

Pasākumi

  • Plkst 18:00 Atskatoties uz šīs vasaras "Vides dejas" festivālu Līgatnē, notiek tiešsaistes pasākums, kurā interesenti var noskatīties dejas performances "Pirmais lidojums" un "Izdzīvošana".
  • Plkst. 19:00 Liepājas Simfoniskā orķestris piedāvā tiešsaistē noskatīties 29. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncertu "Liza Kereselidze un Xylem Trio".
  • Plkst 19:30 Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" tiekas ar HK "Soči" komandu

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.