Septembrī Latvijā bijis augsts bezdarba līmenis

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Latvijā septembrī bezdarba līmenis bija 6,8%, un tas bijis augstāks nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Pēc "Eurostat" datiem, augstāks bezdarba līmenis ES dalībvalstu vidū septembrī bijis Spānijā - 14,6%, Grieķijā - 13,3%, Itālijā - 9,2%, Zviedrijā - 8,8%, Somijā - 7,9%, Francijā - 7,7% un Horvātijā - 7,3%.

Savukārt zemākais bezdarba līmenis septembrī reģistrēts Čehijā (2,6%), Nīderlandē (3,1%), Maltā (3,2%), Vācijā un Polijā (abās valstīs 3,4%). Igaunijā bezdarbs veidoja 5,9%, bet Lietuvā - 6,7%.

ES vidēji bezdarbs, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, septembrī bijis 6,7% līmenī, bet eirozonas dalībvalstīs vidēji tas bijis 7,4% līmenī.

"Eurostat" dati liecina, ka septembrī blokā bez darba bijuši 14,324 miljoni cilvēku, no kuriem 12,079 miljoni bezdarbnieku bijuši eirozonas valstīs.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais